XS
SM
MD
LG

Budić srušio Slobodu (video)

Progres - Sloboda 4:2

MRKONJIĆ GRAD - Kneževo, Čemernica, Vlašić..., ali i Omarska slavi Miljana Budića. Naime, ekipa iz Omarske je poslije poraza mrkonjićke Slobode u Kneževu od Progresa 4:2 i teoretski obezbijedila prvo mjesto i plasman u Prvu ligu Republike Srpske.

Poželimo izabranicima trenera Vulete mnogo uspjeha u prvoligaškom takmičenju.

Robusni centarfor Progresa Miljan Budić,  sa tri gola junak je meča, od kojeg su i Mrkonjićani očekivali mnogo. Međutim , u petom kolu Lige za prvaka Druge lige - grupa „Zapad“ Progres je sa 4:2 savladao Slobodu. I proje dva mjeseca „kneževi“ su bili bolji i slavili sa 5:3.

 Pobjedom ekipa Progresa pomjerila se na drugo mjesto, jer imaju bod više od Slobode, ali i utakmicu viška. Očito je da će ove dvije ekipe do kraja voditi mrtvu traku za drugo mjesto.

Domaći fudbaleri bolje su otvorili meč . Ušli su odlučnije i hrabrije u igru i brzo to materijalizovali sa dva gola Miljana Budića. Ovaj vrsni tobdžija prvo je pogodio u 18. a potom u 28.  minutu za vodstvo Progresa od 2:0.

Gosti iz Mrkonji Grada u 39. minutu vraćaju se u meč, jer štoper Duško Mitrić iz penala smanjuje rezultat na 2:1.

 

Prvi gol Slobode u KLneževu. Penal, pogodio je Duško Mitrić.

Posted by Sport DC on Saturday, May 29, 2021

U 42 minutu 3:1 za Progres. Strijelac je Verić.

 I kada se očekivao kraj prvog poluvremena Sloboda smanjuje rezultat na 3:2.Strijelac je Dragan Domuzin. Jedn od odbrambenih fudbalera Progresa igrao je rukom u svom šesnaestercu, a sudija Šarić iz Gradiše, po drugi put je pokazao na bijelu tačku, za rezultat poluvremena Progres 3 Sloboda 2.

 

Gol Slobode iz Mrkonjić Grada sa bijele tačke. Strelac Dragan Domuzin. Utakmica Progres, Kneževo - Sloboda, Mrkonjić Grad 4:2.

Posted by Sport DC on Saturday, May 29, 2021

Fudbaleri Slobode u drugom poluvremenu pokušavaju da preokrenu rezultat, ali u redovima Mrkonjićana nije bilo fudbalera koji bi materijalizovao veliki broj prilika za pogodak.

I u jeku napada fudbalera Slobode, u 74. minutu brz kontranapad koji Milan Budić završava svojim trećim golom i stavlja tačku na zasluženu pobjedu svoje ekipe. Bila je to kontra kao iz udžbenika  i recept za mnoge ekipe kako se jednostavno postižu golovi.

Poslednjih desetak minuta fudbaleri Slobode igrali su sa igračem manje, jer je teren zbog povrede napustiti bek Vuković. Pošto su već izvršili tri izmjene Mrkonjićani su do kraja igrali sa deset igrača na terenu.

Zanimljivost ovoga je meča i to da, je tim Slobode u ovom meču  susretu nastupio  sa devet fudbalera koji su mlađi od 21 godine, te  da su se publici u Kneževu i pored poraza predstavili u solidnom izdanju.

 Ono što ohrabruje ljubitelje fudbala u Mrkonji Gradu je činjenica da će se od naredne jeseni svi mečevi igrati na rekonstruisanom terenu stadiona „Luke“, a da će se za trenažni proces koristiti i pomoćni stadion sa vještačkom podlogom. Dobro došao fudbal u Mrkonjić Grada!

Nakon tri godine „izgnanstva“ po terenima u susjednim gradovima.

Zahvalnosti ekipama koje su izlazile u susret rukovodstvu i fudbalerima Slobode da treniraju i igraju mečeve na njihovim terenima.


Progres 4 : 2 Sloboda
Dubrave 0 : 4 Omarska
Čelinac 0 : 2 Jedinstvo
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Omarska 19 14 3 2 45
2 Progres 20 11 1 8 34
3 Sloboda 19 10 3 6 33
4 Jedinstvo 20 9 3 8 30
5 Borac 19 8 5 6 29
6 Čelinac 18 7 4 7 25
7 Dubrave 19 7 4 8 25