XS
SM
MD
LG

MOК pod uticajem politike

Kamila Valieva

Rusko čudo od djeteta Kamila Valijeva (15) dobila je bitku na Međunarodnom sudu za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani koji joj je dozvolio dalji nastup na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu, ali Međunarodni olimpijski komitet (MOK), kojeg su u prošlosti pogađale mnoge afere pod političkim pritiscima, ne želi da održi ceremoniju dodjele medalja u ekipnoj konkurenciji umjetničkog klizanja u kojoj je Rusija bila najbolja!
Da li ovaj svijet počiva na zakonima i poveljama, dakle Međunarodnom pravu, ili po običajima nemilosrdnijeg, bezobzirnijeg, silnika dovoljnog samom sebi!


Nije slučaj Novaka Đokovića više planetarna sportska tema dana, već mlada šampionka u umjetničkom klizanju, petnaestogodinjša Kamila Valijeva, kojoj spočitavaju da je uzimala nedozvoljena sredstva. Ima li to ikakvih dodirnih tačaka s činjenicom da je Đoković Srbin, a Valijeva Ruskinja; kad je čovjek rekao da nikad niko nije tako slijep kao oni što ništa neće da vide, ili u tvrdnje i istine hoće da pretvorte samo ono što “oni vide”.
Da će Igre u najmnogoljudnijoj zemlji biti politički instruisane najavio je i diplomatski bojkot istih od strane Sjedinjenih Američkih Dražava, Australije, Kanade i Velike Britanije… Dakle, “pošteni” i “pravdoljubivi” anglo-saksonski svijet nastavlja da ruši sva međunarodna, pravna i sportska načela. Zanimljivo je da je Njamačka u ovoj priči ostala po strani, baš kao i u ratno-huškačkoj priči Amerikanaca na relaciji Rusija – Ukrajina.
Nijemac na čelu MOK-a Tomas Bah nije osudio nametanje političkog ambijenta na Igrama u Kini, ističući da je “Međunarodni olimpijski komitet politički neutralan”. Da jeste, gospodine Bah, organizovao bi svečanost dodjele medalja u ekipnoj kategoriji umjetničkog klizanja i Ruskom olimpijskom komitetu dodijelio zasluženo osvojenu, na sportskom polju, zlatnu medalju! Po principima koje zastupa organizacija kojom predsjedavate, gospodine Bah!
Odlukom da povuče pomenutu ceremoniju dodjele medalja MOK se direktno svrstao na stranu onih zemalja koje su stvarale vještačku atmosferu linča pred ZOI u Pekingu, miješajući direktno politiku i sport, što je svim međunarodnim konvencijama i statutima zabranjeno. Isti taj MOK ignoriše odluku Međunarodnog suda za sportsku arbitražu u Lozani, čiji će članovi, to je sigurno i garantovano, u narednom periodu imati velikih problema zbog odluke da “pomiluju” rusku klizačicu Kamilu Valijevu. Što se Baha tiče, on je obična figura… 
Sa Amerikancima, u njihovim misijama širom svijeta, uglavnom dolaze laž i prevara, potom se priprema “demokratija” koja štiti “ljudska prava” i sprečava “humanitarnu katastrofu”, a onda slijede ubistva za koja niko ne odgovara i rušenje državnih sistema koji nisu po šablonu “jenkija”. Bombama se ubija nedužan narod – svjedočili smo 1999. Na Balkan je, recimo, amerikanizacija došla pod nazivom islamizacija, prvo pokušaj u BiH – neuspio, a potom na Kosovu i Metohiji – djelimično uspio!
Nije tajna da Amerikanci upravljaju većinom međunarodnih organizacija, tako i sportskih, a njihovo “viđenje svijeta” sve više gasi svjetlo koje je čovječanstvu ostavio u nasljedstvo jedan Srbin, pravoslavac iz Like – Nikola Tesla. Nova potvrda ove teze mogla bi da dođe 13. juna kada se očekuje da SAD, zajedno sa Meksikom i Kanadom, dobiju domaćistvo Svjetskog prvenstva u fudbalu 2026. godine, a jedini protivkandidat im je afrički Maroko!
-Postupkom određivanja domaćinstva bavim se već 20 godina u raznim ulogama i garantujem vam da je ovo najtransparentniji proces. FIFA je ranije bila žestoko kritikovana kad je u pitanju proces određivanja domaćina, a naša je obaveza naučiti iz grešaka i ne ostaviti nimalo mjesta sumnji u subjektivnost – rekao je predsjednik FIFA Đani Infantino, inače Švajcarac koji sjedište Svjetske fudbalske federacije želi da preseli iz Ciriha u Njujork!
Sa Amerikancima odavno ne putuje logika, ali ako se zna da je Infantino bio njihov doušnik u rušenju sunarodnika Jozefa Sepa Blatera i Francuza Mišela Platinija (bio sekretar pa postao predsjednik), prvih ljudi FIFA i UEFA, zato što je Rusija 2018. godine dobila domaćinstvo Mondijala u fudbalu, onda ne treba da čudi da je “ćelavi Italijan” iz Švajcarske, ustvari Amerikanac!

Kamila Valieva s porodicom


FIFA kao najuticajnija svjetska organizacija stavljena je “pod šapu” od strane SAD odavno, potvrdilo je to i rušenje tročlanog Predsjedništva Fudbalskog saveza BiH 2011. godine kada je uvedena institucija jednog predsjednika, sa velikim angažovanjem ambasade SAD u Sarajevu, kao preteča stvaranja “građanske države”, po sistemu “jedan čovjek jedan glas”. Sada, kada su maske pale, “nezavisna” lica čelnika MOK-a su u blatu, tamo su ih poslali upravo isti oni koji su okupirali FIFA!
Kamila Valijeva je samo bezgrešno dijete nad kojim “najveće carstvo” dokazuje moć tako što želi da uništi maštu i radost jedne petnaestogodišnjakinje iz Rusije, jer, za Boga dragoga, ona može da napravi, jedina na svijetu, četverostruki skok na ledu! Američka djeca odavno nemaju ni maštu ni umijeće, pokazuju to svakodnevni pucnji po tržnim centrima, policijska brutalnost nad tamnoputim građanima, ali i sekte koje lagano okupiraju “najveće poštenjačine ovoga svijeta”, masovna ubistva u krugu porodica koja se prikrivaju i zataškavaju.
Ko se igra rata, i gleda ga na televiziji, on mu dođe i u kuću! Svaki prosječni Amerikanac više vjeruje "Si-En-Enu" nego bilo kojem sagovorniku.
Ruska djeca, pogotovo sportska, proizvod su zdravog sistema građenog decenijama na temeljima pravoslavlja, u kojem je porodica bila i ostala uvijek na prvom mjestu, kao najveća dragocjenost, ali i vjera u Isusa Hrista, a ne lažno predstavljanje i uzaludno pominjanje imena Cara svih careva.
Najveći grijeh Kamile Valijeve je taj što je Ruskinja – pravoslavka!
Mili Bože, kuda ide ovaj svijet?