XS
SM
MD
LG
07.06.2022 Administrator DC

Kalinić i njegovo vraćanje Trifunoviću (video)

Košarkaš Crvene zvezde Nikola Kalinić rekao je da je njegova ekipa više želela titulu u ABA ligi i izvinio se igraču Partizana Urošu Trifunoviću zvog svoje reakcje na kraju odlučujuće utakmice finala.

Crvena zvezda je večeras u odlučujućem, petom meču finalne serije pobedila Partizan sa 80:77.

U trećoj četvrtini utakmica je bila prekinuta zbog ubacivanja tvrdih predmeta na teren od strane navijača Zvezde, i nastavljena je tek kada je hala ispražnjena.

"Nisam saglasan sa tim što se dešavalo u svim utakmicama. Tu ne izuzimam nikoga. Bacanje stvari na teren... Stvarno ne znam koliko puta neke stvari treba da se ponove. U redu je navijanje, skandiranje, svašta mogu da razumem, ali ugrožavanje bezbednosti... Stvarno nema smisla", rekao je Kalinić posle utakmice.

"Do kad još treba da pričamo o tome? I onda sudije moraju da odu u svlačionicu jer ne žele da učestvuju u tome", dodao je on.

On je naveo da je i pored svega što se dešavalo njegova ekipa uspela da "prelomi" i da ostane fokusirana.

"Više smo želeli trofej... Morala je ta trojka da uđe. Čitavu utakmicu smo se mučili sa samopouzdanjem u šutu. Na kraju smo ostali koncentrisani i dovršili posao. To mi je bilo jedino bitno. Da želimo više pobedu", naveo je on.

Kalinić je na kraju utakmice prišao klupi Partizana i nesportski gestikulirao.

"Izvinjavam se Trifunoviću. Stvarno nesportski potez. Samo sam želeo da mu vratim isto kao što je on nama gestikulirao posle 30 razlike. Mislim da je ova pobeda važnija.