XS
SM
MD
LG

Mališani dobili 100 skija

JAHORINA, 25. OKTOBRA /SRNA/ - Direktor Olimpijskog centra "Jahorina" Dejan LJevnaić i direktor komapnije "M:tela" Jelena Trivan danas su na Jahorini podijelili 100 pari skija djeci uzrasta od šest do 18 godina, u okviru akcije "Hiljadu skija za našu djecu".
LJevnaić je zahvalio što je Trivanova podržala akciju, koja za cilj ima njegovanje ljubavi prema skijanju, te da je ovo najveći broj skija koje su dobili.

On je rekao da Olimpijski centar želi da skloni djecu od telefona, interneta, televizije, da ih vrate prirodi i stvore zdravu naviku.

"Organizujući akciju `Budi dijete Jahorine` koja podrazumeva da svako dete iz šest opština grada Istočno Sarajevo besplatno skija i dobije sezonski ski-pas, čuli smo od mnogih roditelja da nemaju dovoljno sredstava da deci omoguće skije i zato smo pokrenuli ovu akciju", rekao je LJevnaić na konferenciji za novinare u Ruskom domu na Jahorini.



LJevnaić je istakao da će ove i slične akcije omogućiti veći broj novih skijaša, a da je za dobijanje skija potrebno da se djeca jave na "Instagram" profil Dejan LJevnaić i urade izazov.

Trivanova je zahvalila LJevnaiću na pozivu i mogućnosti da se uključi u akciju, te da je kompanija spremna da učini mnogo više.

"Hoćemo da brinemo za svu djecu koja ovdje žive. Ako ne stignemo do hiljadu skija ne stignemo preko drugih sponzora, kompanija `M:tela“ je spremna sve što se pokaže kao dodatna potreba pokrije i omogući svakom djetetu da ove zime skija", poručila je Trivanova.

Ona podsjeća da predjednik Republike Srpske Željka Cvijanović često kaže da je "M:tel" stub privrede Republike Srpske i zato osjećaju potrebu da budu u svemu što može da pomogne čovjeku koji živi na području Istočnog Sarajeva, ali i ukupnoj privredi.

"Mislim da je jedan od stubova i Olimpijski centar `Jahorina` koji je postao regionalni, evropski brend. Drago mi je što možemo da učestvujemo u mnogim zajedničkim aktivnostima ne samo u sezoni kao pokrovitelji, nego u drugim aktivnostima poput `Jahorina ultra trejla" ili današljoj akciji za dobijanje skija", rekla je Trivanova.

Trivanova je navela da će sutra na Elektrotehničkom fakultetu u Istočnom Sarajevu otvoriti nove učionice namijenjene djeci sa ovih prostora koji će u njima učiti, takođe osvijetliti bojama Srpske zastave i toranj na Trebeviću, kako bi na cio potez Istočnog Sarajeva dobio svoje nacionalne boje i prepoznatljivost na način koji Jahorina ima.

"Pokazujemo spremnost da budemo u svemu što su potrebe naroda koji živi u Republici Srpskoj i da se nađemo na svakom mjestu gdje smo potrebni", istakla je Trivanova.

Dobitnici skija zahvalili su LJevnaiću, istučući da akcija mnogo znači mališanima.