XS
SM
MD
LG

Ubljani u derbiju dočekuju "Traktoriste", "Majstori" i Šapčani za popravak utiska, sremski derbi igra se u Inđiji

Mozzart bet Prva liga ulazi u završnicu i do duge zimske pauze ostalo je da se odigraju još dva kola. Prethodno 17. kolo obeležio je poraz lidera i smena na tabeli, tako da su “Traktoristi” ponovo preuzeli primat. Zlatiborci su upisali pobedu posle dva meseca “suše” i začelje prepustili Radu. Užičani su odigrali desetu nerešenu utakmicu, Pančevci se nalaze u nezadrživom naletu, u Mitrovici pobeda Radničkog začinjena sa sačetiri crvena kartona.

Predstojeće 18. kolo obeležiće derbi na Ubu, i gostovanje umornog lidera sa Novog Beograda. Jedinstvo je “namestilo” ekipu i u prethodna tri kola uzeli su sedam bodova. Sa pojačanjima su pogodili i osim razigranog Kvaku istakao se drugi internacionalac Ibrahim Zubairi sa dva gola na Banjici. Ubljani za IMT-e tvrde da su zasluženo na vodećoj poziciji, i ne mogu da prete lideru. U prvom duelu su poraženi I dalo se zaključiti da Novobeograđani igraju moderan, brz fudbal, i najbolja su ekipa protiv koje je igrao domaćin. Gosti doalze pomalo umorni od duela u kupu sa Nišlijama

Gradski derbi igra se iza južne tribine stadiona “Rajko Mitić”, gde dolazi fenjeraš sa Banjice. Domaćin ima ubojiti navalni red (38 golova), mada se nisu baš istakli čvrstinom zadnje linije. Poraženi su u Klupcima i očigledno je da veliki broj utakmica i zgusnuti raspored uzima danak. “Građevinari” su razočarali i vezali su tri poraza. Rivali nisu puno odmakli i od sedmog mesta udaljeni su sedam bodova, ali moraju da pobeđuju, bar na svom stadionu ako žele da se pomere sa začelja. Svestan je trener Korak da mladi sastav ima oscilacija u igri ali dosadašnji učinak ne uliva poverenje I neminovne su promene I dovođenje pojačanja.

Sremski derbi igra se u Inđiji, gde stižu sve bolji Mitrovčani. “Zeleno-beli” su imali dosta sreće u Milanovcu i bod su osvojili golom prvog strelca lige Stojanovića u 90. minutu. Kako kažu, odigrali su najslabiju utakmicu i nisu uspeli da se prilagode protivniku. Domaćin je zaređao sa remijima (devet ukupno) i dugo su bez pobede na svom stadionu. Radnički je na pet duela osvojio devet bodova i dugo su bez poraza. Igraju disciplinovano, znaju šta hoće, na utakmicama pada najmanje golova. Poslednji trijumf ostvarili su protiv Novobeograđana u duelu koji su obeležila četiri crveni kartona. Trener Nikolić neće moći da računa na suspendovanog Milinkovića i Protića.

OFK Vršac je domaćin Metalcu, biće to susret dva rivala koji u poslednje vreme igraju promenljivo. Domaćin je na prethodne četiri utakmice osvojio jedan bod i pali su na tabeli. Neguju specifičan stil igre, ali je očigledno da imaju velike kadrovske probleme i od ranije ne mogu da računaju na prvog strelca Pavlova. Metalac je bio na korak da upiše pobedu posle dužeg vremena protiv Inđje, i sa remijem prekinuli su niz od četiri poraza. Ako nisu osvojili tri boda pružili su dopadljivu i sadržajnu igru, promena trenera trebalo bi da da rezultate.

Novosađani su imali do poraza u Pančevu upisali tri pobeda i trenutno se nalaze u bezbednoj sredini. Imaju iskusan sastav, podigli su formu i bliži su pobedi od Zlatibora, koji je slavio posle devet utakmica. Više bodova su osvojili na Švajcariji, na strani pet, tako da “kanarincima” dajemo prednost.

“Majstori” su drugo poluvreme u Sremskoj Mitrovici odigrali bez isključenog Đokića, a u završnici i Ahmetović je morao ranije u svlačionicu, tako da će izostati za duel sa Mačvom. U sredu su zaustavljeni u osmini finala kupa od Radnika i dosta su se potrošili. Šapčani su remijem sa GFK Slobodom prekinuli seriju od tri poraza. Trener Kurtušić ima velikih kadrovskih problema unazad nekoliko utakmica i sa gostovanjima su doneli dva boda. Znaju da bez bodova na strani ne mogu se nadati mestu u plej-ofu kojem teže. Novobeograđani su gotovo sve bodove osvojili pored “Studenjaka”, upisali su najviše poraza (deset) i “tanki” su u realizaciji.

Derbi zapadne Srbije igra se u večernjem terminu u Užicu. “Ere” su nanizali deset nerešenih rezultata (osam odigrali bez golova), i bez poraza su na stadionu “Radomir Antić”. Loznica, naredni rival, ima ograničeni fond igrača i trener Nešković u rosteru ima 13, koji će izneti sav teret do kraja sezone, to je osnovni razlog zašto nemaju veću zalihu bodova. Bolji učinak imaju na strani (10 bodova), primili su najviše golova u ligi i protiv sebe će imati čvrstog i disciplinovanog domaćina. Loznica će biti oslabljena za izostanak požutelog Pantića, Popovića i povređenog Jelevića.

Kolo se zatvara u ponedeljak u Kruševcu mečom između Trayala i Železničara. “Gumari” su domaćinska ekipa, malo daju golova i pozadi nisu toliko stabilni. Pančevci dolaze u Kruševac u ulozi favorita, mada im neće biti lako protiv nepredvidivog domaćina. U sredu su u kupu pružili dobar otpor TSC, i do ponedeljka imaće dovoljno vremena da se odmore i “napune” akumulatore. U seriji su od četiri pobede, mada na gostovanjima nisu tako ubedljivi kao pored Tamiša.