XS
SM
MD
LG

Pobjednici i gubitnici NBA božićnih utakmica

 

 

https://pixabay.com/photos/basketball-spalding-ball-sport-933173/

MVP kampanja Jaysona Tatuma dobila je veliki poticaj tijekom praznika nažalost isto se ne može reći za napad Bucksa, a tek nemamo pojma što reći o Sixersima.

Tehnički gledano, utakmice NBA Božića nisu bile vrlo natjecateljske. Ali to ne znači da nisu bili prepuni značajnih trenutaka, nezaboravnih izvedbi i upečatljivih rezultata koji mogu pomoći u postavljanju pozornice za ostatak sezone koja izgleda nevjerojatno nepredvidivo.

Evo nekoliko pobjednika i gubitnika iz nedjeljne akcije.

Boston Celtics - Milwaukee Bucks

Pobjednik: kampanja Jaysona Tatuma za MVP

U najvažnijem okršaju, revanšu onoga što se sa sigurnošću može nazvati najboljom playoff serijom prošle sezone, najbolji igrač na terenu bio je Jayson Tatum.

Tatum je utakmicu završio sa 41 poenom (uključujući savršenih 10-za-10 na liniji slobodnih bacanja), sedam skokova i pet asistencija, a uz to je dodao i jedno monstruozno zakucavanje preko Giannisa Antetokounmpa.

MVP kandidat Celticsa je bio nezaustavljiv tijekom cijele utakmice, ali posebno je dominirao u trećoj četvrtini u kojoj je ponovo izgledao kao najkorisniji igrač lige. lige. Najbolji igrač Bostona zabio je 20 poena uz samo 10 pokušaja iz igre i na terenu je proveo svih 12 minuta.

Na kraju su Celticsi slavili ubjedljivo 139:118.

Dallas Mavericks – Los Angeles Lakers

Pobjednik: šut za tri poena Dallas Mavericksa

Bez Anthonyja Davisa da štiti obruč i brani pick and roll situacije i protiv ekipe koja je u ponedjeljak ušla s stopom od 49,9 posto za tri poena i hrpom preciznih šutera, Lakersi nisu imali šta da traže iako su na poluvrijeme otišli sa prednošću od 11 poena razlike.

Kladioničari diljem SAD su uzbudljivo trljali ruke na pauzi nakon što je kvota na Dallas drastično porasla. A ukoliko i vi želite da se okušate u klađenju na najjaču ligu svijeta uvijek je pametno iskoristiti bonus bez depozita kladionica 2022 koji neki operateri nude.

Jer kako kaže product owner Tony Sloterman, nema ništa bolje od besplatnog novca.

U trećoj četvrtini Mavsi su iz dubine postigli 9-za-13 i zabili nevjerojatnih 51 poen. Sa druge strane ekipa iz Los Angelesa je pokušala kreirati napad sa niskom petorkom ali ni to ni 38 poena LeBrona Jamesa nije bilo dovoljno za triumf protiv raspoloženih Mavericksa i odličnog Christiana Wooda.

Dallas Mavericks – Los Angeles Lakers 124:115

New York Knicks – Philadelphia 76ers

Pobjednik: u neku ruku hemija Philadelphia 76ersa

Sixersi su u nedjelju dobili svoju osmu utakmicu zaredom zahvaljujući odličnim akcijama u postavljenom napadu. Tim iz grada bratske ljubavi je još jednom predvodio sjajni Joel Embiid.

Superstar Philadephije je zabio je 35 poena, uhvatio osam skokova i imao 15 slobodnih bacanja. Uz njega je bio odličan i James Harden koji je upisao je 29 poena, 13 asistencija i pet pogođenih šuteva za tri poena.

U odlučujućim trenutcima utakmice njima su se priključili i Georgesa Nianga i De’Anthonyja Meltona sa nekoliko izuzetno bitnih pogodaka.

76ersi nastavljaju pobjednički niz 119:112

Denver Nuggets – Phoenix Suns

Pobjednik: aktuelni MVP Nikola Jokić

Kako su i predviđali brojni NBA analitičari, Jokić je dao cijelog ligi razlog da ga opet smatraju top MVP kandidatom nakon njegovog nastupa protiv Sunsa. Aktuelni MVP je pred nacionalnom publikom odigrao Wilt Chamberlainski i zabilježio 40 poena, 27 skokova i 10 asistencija i tako odveo Nuggetse do pobjede.

Nuggetsi slave u najboljoj utakmici dana 128:125.

Golden State Warriors – Memphis Grizzlies

 

Pobjednik: bez sumnje Golden State

Mladi tim Grizzliesa je jedno od najugodnijih iznenađenja lige u protekle dvije godine, ali malo je reći da su razočarali u božićnoj utakmici protiv aktuelnih šampiona.

Iako su se Desmond Bane i Jaren Jackson Jr. vratili u početnu petorku, a Morant je imao dodatni motiv jer je prvi put igrao u patikama koje je Nike napravio specijalno za njega, Memphis je podbacio u prvoj utakmici na Božić koju je franšiza igrala.

Warriorsi su bili bez Stepha Currya i Andrew Wigginsa, ali to im nije smetalo jer i takvi su imali dovoljno oružja (Jordan Poole 32 poena) da „uspavaju“ Grizzlise.

Rutinska pobjeda aktuelnih NBA šampiona 123:109.