XS
SM
MD
LG

Srbija bez Kostića u Podgorici

Reprezentacija Srbije odradila je poslednji trening pred meč 2. kola kvalifikacija za EURO 2024. protiv Crne Gore, 27. marta u Podgorici. Selektor Dragan Stojković i Aleksandar Mitrović izneli su svoje utiske pred duel sa domaćinom koji je na startu kvalifikacija slavio u Bugarskoj (1:0). Selektor i najbolji strelac u istoriji državnog tima nisu krili da se u Podgorici osećaju veoma prijatno i da jedva čekaju da meč počne.

-Osećam se lepo, kao i uvek kada sam u Podgorici. Prvi put da sam ovde u ovoj ulozi, ovde imam puno prijatelja, dočekalo nas je i lepo vreme, sve je super. Čuo sam se sa Dejom, i ranije i sada, ništa spektakularno, pričali smo o svemu, ne samo o fudbalu. Pričali smo kako je hotel Crna Gora promenio ime, sada je Hilton, a više mi se, kao i njemu, sviđao raniji naziv –  rekao je uz osmeh selektor Dragan Stojković.

I Mitrović je apostrofirao pozitivan osećaj prvog dana boravka u Crnoj Gori…

-Osećam se lepo, sećam se golova iz prethodnog meča. Nadam se ponovo dobrom reezultatu, vežu nas lepe uspomene. Očekuje nas teška utakmica sigurno – kaže Aleksandar Mitrović.

Srbija i Crna Gora se dobro poznaju…

-Što se Crne Gore tiče nema nekih tajni, dobro se poznajemo. Isporatili smo njihov meč protiv Bugara i pobedu koja je jako važna za Crnu Goru. Znam da nema Jankovića koji je odličan igrač, sve ostale poznajemo takođe. Kada sam video da imate i Savićevića u timu, uplašio sam se, mislio sam da je Dejo, ali to je mlađi Savićević – našalio se selektor i dodao u ozbiljnom tonu- Crna Gora ima mnogo kvalitetnih igračla, veoma ih cenim.

I Mitrović ne krije da je dobro upoznat sa kvalitetima domaće selekcije…

-Crna Gora ima kostur tima, igrače koji dugo igraju zajedno, pre svih Savić i Jovetić, oko njih je dosta mladih igrača, sve ih respektujemo. Imaće veliki motiv pred svojim navijačima. Imaju veliki respekt sa naša strane, ali mi smo ekipa koja uvek ide na pobedu. Nadam se dobroj utakmici, dobroj atmosferi i pobedi.

Filip Kostić nije doputovao u Podgoricu zbog povrede.

-Loša vest za nas, radi se o upali Ahilove tetive. Nema potrebe da ulazimo u rizik, odluka je bila da nastavi sa terapijom u klubu – rekao je Dragan Stojković i odgovorio na pitanje novinara koje se tiče atmosfere koja vlada za ovu utakmicu. – Čuo sam da će biti oko 11000 gledalaca. Stadion će, dakle, da bude ispunjen do poslednjeg mesta, što i treba da bude. Za nas nema mnogo razlike, sve utakmice imaju veliku važnost. Šta očekujem? Pa da moj tim bude dobar i osvaja bodove u kvalifikacijama. Imamo svoj cilj, ali da bi došli do cilja, trebaju nam bodovi. Pobedili smo Litvaniju, sada nas očekuje Crna Gora. Biće dobar meč, takmičarski, sigurno uzbudljiv i očekujem sve najbolje. Tim? Videćete sutra. Doneću odluke koje su u interesu našeg tima. I te odluke se donose trezvene glave sa jasnom vizijom i jasnom idejom. Tu viziju imam u glavi, ali sačekajmo dok ne počne meč. Postoji nekoliko opcija, drago mi je da mogu da razmišljam u nekoliko pravaca, ali sastav koji se pojavi, smatraću da je najspremniji. Na kraju krajeva imamo i pet izmena, u zavisnosti od dešavanja na terenu povlačićemo i poteze – zaključio je selektor Srbije Dragan Stojković.

Srbija od 2000. godine nije vezala dve pobede na startu kvalifikacija?

-Nisam znao za taj podatak, a pokušaćemo da srušimo tradiciju. Naš cilj je jasan. bodovi su važni, doščli smo da se nadigravamo i da kroz naš stil igfre dođemo do špobede. Isto želi i protivnik, ali učinićemo sve da utakmicu rešimo u svoju korist. Neće biti lako, ko tako misli, biće u problemu. Svesni smo odgovornosti i težine utakmice. Idemo na pobedu i tu se ništa ne menja bez obzira na ime rivala.