XS
SM
MD
LG

Nenad Novaković: Srpska open poseban doživljaj, Novak Đoković neponovljiv

Danilo i Nenad Novaković

Poznati banjalučki izdavač i novinar Nenad Novaković, osnivač i direktor kuće “Besjeda”, veliki je ljubitelj sporta s kojim se rekreativno i danas bavi… On je, u društvu sina Danila, nekada uspješnog tenisera i rukometaša, prisustvovao meču Novaka Đokovića na ATP 250 teniskom turniru Srpska open.

 


-Ovaj turnir je poseban doživljaj. Moraš da budeš na tribinama da bi doživio emociju, vidio, ustvari, koliko je iznad naše svakodnevice. Srpska open je pun pogodak i za Banjaluku i za Republiku Srpsku i nadam se da ćemo i u narednim godinama moći da uživamo u vrhunskom tenisu – rekao je Nenad Novaković.

Nešo je, kako kaže, posebno bio oduševljen mentalnom snagom Novaka Đokovića koji se vratio na pobjednički kolosjek nakon izgubljenog prvog seta protiv mladog Francuza Luke van Ašea.

-Đoković je neponovljiv! Za mene najbolji sportista današnjice, a možda i svih vremena. Hvala mu što je došao u Banjaluku i Republiku Srpsku, hvala mu na trudu koji ulaže prema svom narodu, za sve ono što daje sportu. Dovoljno je da se samo pojavi na terenu i izazove neviđenu euforiju. Tako je bilo u srijedu kada je igrao prvi meč na Srpska openu, ali i svih ovih dana boravka u našem gradu. Zaista mi je dragi i presrećan sam što sam bio dio cjelokupnog teniskog ambijenta – dodao je Novaković.

On je najavio da će pratiti i naredne mečeve u parku “Mladen Stojanović”…

-To se ne propušta, pogotovo mečevi Đokovića i naših reprezentativaca. Do finala sam “kaparisao” stolicu na tribinama teniskog kompleksa u parku “Mladen Stojanović”. Banjaluka i Republika Srpska zaslužuju ovakve sportske spektakle jer nam oni otvaraju prozore u svijet. Tenis je ispisao nove stranice istorije našeg grada i naše Republike i ispunjava svoju misiju…

Danilo je, inače, “kumovao” nabavljanju ulaznica ocu za Srpska open, kao bivši teniser koji je danas, takođe, u izdavaštvu… 

Nenad Novaković na Srpska openu