XS
SM
MD
LG

Prijedor teškom mukom sačuvao domaći teren

Košarkaši Prijedora teškom mukom su odbranili prednost domaćeg terena u finalu prvenstva Republike Srpske protiv Rogatice i slavili pobjedu 100:95 nakon produžetka.

Prijedoru je pripalo tri četvrtine ove utakmice, vodili su konstantno, ali više od devet poena prednosti nisu mogli napraviti u jednom momentu prve četvrtine. Rogatica je konstantno bila tu negdje u igri, ali sve do finiša treće četvrtine nisu mogli do vodstva. Tada nakon četiri vezana poena Nemanje Okiljevića Rogatica po prvi put dolazi do vodstva, 63:61. 

Nastavila je Rogatica sa dobrom igrom i u 4/4, pa poslije trojke Nikole Pilindavića imaju i +4, 74:70. Serijom 8:0 domaći uzvraćaju udarac, a onda u finišu slijedi prava drama. Na tri minute do kraja poslije poena Aleksandra Mrkajića je potpuni egal 80:80. Lazar Dražić pogađa trojku, ali uzvraćaju Radmilović i Okiljević za 84:83 na 35 sekundi do kraja. Odigrala je Rogatica dobru odbranu, Stanković je zaustavljen na polaganju sa zvukom sirene i na 18 sekundi do kraja Prijedorčani prave faul na Pilindaviću. On je polovičan sa linije penala i Prijedor ima dva poena zaostatka i posljednji napad. Držao je Stanković loptu i otišao do koša za izjednačenja i produžetke.

U produžecima egal utakmica i dalje, a na minut i po do kraja Nemanja Okiljević poentira za +1 Rogatice, 91:90. Tada Lulić pogađa za dva, a dvije vezane trojke ubacuje Sergej Todorović za 98:93. Poslije druge, bilo je jasno da će Prijedor sačuvati domaći teren, a do kraja meča samo još pogađaju Ivetić i Okiljević za konačnih 100:95.

Najefikasniji u Prijedoru je opet bio Nemanja Stanković sa 27 poena, a dodao je devet skokova i šest asistencija. Bojan Lulić je ubacio 25. Kod Rogatice, Nemanja Okiljević je postigao 29 poena, uz 16 skokova, Nenad Cvjetković je ubacio 18, a Luka Radmilović 17.