XS
SM
MD
LG

Srbija bolja od Slovačke

Рукометаши Србије тријумфално су завршили квалификациони циклус такмичења за Европско првенство. "Орлови" су у последњем мечу Друге групе победили селекцију Словачке 37:26.

Извештај Предрага Страјинића

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Рукометна репрезентација Србије у мушкој конкуренцији је пре краја квалификација изборила такмичење у главној рунди континенталног надметања.
Рукометаши Србије остварили су пет тријумфа и један пораз у квалификацијама за Европско првенство, у последњој рунди убедљиво је савладана Словачка, други пут у овом квалификационом циклусу.

Наредни шампионат Европе биће уједно и седмо учешће за национални тим Србије од самосталности 2006. године, а други пут под селекторском палицом Тонија Ђероне.

Србија је у последњем мечу против Словачке приказала прилично добру игру. 

На старту утакмице, серијом од пет голова "орлови" су стекли предност коју противници нису успели да сустигну до краја дуела.

Словаци су имали један одличан период на целом мечу у периоду када су од 12:3 стигли на 12:7.

Није било већих трзавица у игри Србије, а мора се истаћи да је увек неугодно играти против селекција каква је Словачка, најпре због непредвидивости система напада и одбране.

Селектор Ђерона је у неколико наврата експериментисао са формацијама у нападу и одбрани.

Дешавало се да се игра и са два пивота у офанзиви, како би се направио простор бековима за шут са девет метара, али и могућност да се упосле крилни играчи.

Најефикаснији рукометаши у редовима Србије били су Драган Пешмалбек, Богдан Радивојевић и Немања Илић са по шест голова.

У тиму Словачке истакао се Томаш Урбан, а постигао је седам погодака.

На висини задатка били су и српски голмани Милан Бомаштар са две и Владимир Цупара са девет одбрана на мечу.  

Европско првенство у рукомету за мушкарце 2024. године биће 16. издање континенталног турнира и треће на којем ће наступити 24 репрезентације.

Берлин, Хамбург, Минхен, Манхајм, Келн и Дизелдорф биће градови домаћини турнира који ће се одржати од 10. до 28. јануара 2024. године.