XS
SM
MD
LG

Večeras utakmica broj dva, Partizan - Zvezda

Večeras drugi okršaj

Košarkaši Partizana sa vođstvom u seriji dočekuju "večitog" rivala u drugom meču finala regionalne lige. Utakmica u "Areni" na programu je od 20 časova, a njen tok možete pratiti na našem portalu.

Crno-beli trijumfovali su pred domaćim navijačima u uvodnom meču 88:80 i vode u seriji protiv "večitog rivala". Prvi duel dve ekipe doneo je potpuno različita dva poluvremena. Prvo u kom je Partizan dominitao, i drugo u kom je Zvezda mogla do povratka.

Partizan dočekuje Zvezdu u drugom meču finala regionalne lige

Ekipe su po broju pobeda u međusobnim duelima izjednačene ove sezone.

U ABA ligi svaki tim je pobeđivao kao domaćin, u Evroligi su gosti po jednom imali više uspeha, crveno-beli su trijumfovali u polufinalu Kupa Radivoja Koraća, dok je Partizan izjednačio pomenutom pobedom u prvom finalnom meču regionalne lige.

Kao i u prvom meču, neće biti sudija iz Srbije koji su odbili da dele pravdu.

U taborima obe ekipe očekuju se pobede.

Željko Obradović je rekao da ekipa mora da odbrani domaći teren.

"Izuzetno važna utakmica. Moramo da probamo da odbranimo domaći teren. Pozivam navijače Partizana da još jednom naprave atmosferu kakvu su napravili u poslednjoj utakmici i da sve prođe u fer i sportskoj atmosferi, da kao i posle prve utakmice pričamo samo o košarci", istakao je trener Partizana.

Duško Ivanović takođe veruje u pobedu svog tima.

"Verujem da možemo da pobedimo Partizan, a da bi pobedili moramo da damo sto posto naših mogućnosti. Verujem mojim igračima i imam puno poverenje u njih. Igra se na tri pobede", istakao je Ivanović.

Nakon završene finalne serije, jedan od timova biće najefikasniji u ovom takmičenju jer i Crvena zvezda i Partizan imaju po šes titula od osnivanja lige. 

Drugi meč finala Aba lige igra se u "Štark areni" od 20 časova, a njegov tok možete pratiti na našem porta