XS
SM
MD
LG

Barsa opravdala ukogu favorita, bolja od Vojvodine

Odigrana je druga utakmica na Međunarodnom rukometnom TV turniru šampiona „Doboj 2023“ gdje su se sastali Barselona i Vojvodina a španski gigant je bio bolji od srpskog šampiona sa 39:29 (20:12).
Četa Borisa Rojevića je nakon dvije provjere Butel i Sloboda osjetila pravi rukomet na svojoj koži. Dobro su Novosađani otvorili utakmicu i poveli protiv španskog velikana 3:1. Ipak Barsa se budi i preokreće rezultat u svoju korist 5:4. Veliki peh doživeo je Domen Makuc koji je povrijedio lijevo koljeno, na štakama napustio halu i krenuo put Španije gdje će se oporavljati. Barsa dobija vjetar u leđa i sa 10:7 odlazi na 16:7 gde je već bilo jasno ko će odnijeti pobjedu. Ortega i Rojević su stalno mijenjali a na terenu smo mogli da vidimo i sina Danijela Šarića, mladog Filipa Šarića. „Voša“ je iskoristila nekoliko grešaka Barselone a na odmor se ide sa 20:12.
U drugom poluvremenu Vojvodina je izgledala mnogo bolje. U 45. minutu je bilo 28:20 a zatim sledi neshvatljiv pad i Barselona odlazi na 35:21. U nekoliko serija se vraća Vojvodina nakon što je Barsa spustila ritam i na kraju semafor pokazuje prihvatljivih 39:29.
U ekipi Vojvodine najefiksaniji je bio Mohamed Aziz Aidi sa 7 golova dok je Gregor Ocvirk upisao 6 golova.
Barselona je imala raspoloženog Hampusa Vanea koji je postigao 9 golova dok je Dika Mem bio precizan 7 puta.

BARSELONA - VOJVODINA 39:29 (20:12)

Natkriveni stadion sportskih igara. Gledalaca: 1.000. Sudije: Sebastijan Karan i Ognjen Danilović (Republika Srpska). Delegat: Elvis Marčetić (Republika Srpska). Sedmerci: Barselona 2(2), Vojvodina 2(2). Isključenja: Barselona 2, Vojvodina 4 minuta.
BARSELONA: Gonzalo Perez de Vargas, Pol Valera 1, Jonathan Karlsbogard, Dika Mem 7, Emil Nilsen, Hampus Vane 9(1), Blaž Janc 1, Timoti En’Gensan, Aleiš Gomez 4, Filip Šarić, Tijagus Petrus, Oriol Zarzuela 4, Domen Makuc, Haniel Langaro 4, Manuel Ortega 1, Luis Frade 3, Melvin Ričardson 2(1), Havier Rodrigez 1. Trener: Karlos Ortega.
VOJVODINA: Fran Lučin, Gregor Ocvirk 6(2), Miljan Vukovljak, Mohamed Aziz Aidi 7, Andrej Trnavac, Darko Milenković 1, Stefan Sunajko 4, Miljan Pušica, Bojan Rađenović 2, Živan Pešić, Đorđe Draško, Branko Tomić 2, Vasilije Borojević, Luka Rogan 3, Milian Golubović 2, Baris Puhovski 1, Maruan Šuiref. Trener: Boris Rojević.