XS
SM
MD
LG

Republika Srpska u finalu, igra za trofej u Grčkoj

Reprezentacija Republike Srpske u Solunu FOTO: RSRS

Mladi rukometaši Republike Srpske (2008 i 2009) izborili su plasman u finale prestižnog turnira u Solunu jer su u polufinalnom duelu savladali ekipu Foivos ubjedljivo 38:19 (22:9).

 

 

Ponovo su igrači Republike Srpske odlično počeli utakmicu. U tim momentima raspucali su se Danilo Tubin, Matej Bogdanić, Sergej Lolić dok je na golu siguran bio Dejan Purić. Tako je u 8. minutu bilo 9:2, a u 20. minutu ubjedljivih 20:5. I drugi period prošao je u znaku Srpske koji su potpuno nokautirali rivala. Razigrali su se Mihajlo Zec, Nemanja Stupar, Luka Vejnović... Svi su odlično odigrali i na kraju su ostvarili veliki trijumf.

Ovo je svakako veliki uspjeh ove selekcije, prije svega samih igrača, selektora Nemanje Dmitrovića, ali i saveza Republike Srpske na čelu sa Marinkom Umičevićem.

Republika Srpska: Purić (12 odbrana, 1 sedmerac), Vejnović 6, Stojanović 4, Pepić, Maksimović 1, Kapor, Slijepčević 4, Tubin 2, Lukač, Mehmedović, Stupar 6, Ignjatić (4 odbrane, 1 sedmerac), Lolić 4, Zec 6, Đekić 1, Kojanović, Bogdanić 4.

Finale je na rasporedu u subotu, 30. decembra sa početkom od 15.40 časova po našem vremenu.