XS
SM
MD
LG

Igraj Davide!

Mladi David Vuković čini se da je jedina žrtva jučerašnjeg finala Kupa Bosne i Hercegovine. Rekao je da se neće odazvati pozivu selektora Sergeja Barbareza! A šta je pogrešno uradio David Vuković?

Dečko je dok je svirana himna staja mirno, kao i ostali fudbaleri, nije držao ruku na grudima i kažu nije se okrenuo prema zastavi Bosne i Hercegovine.

To pored njega nije uradilo još mnogo igrača. Stajali su i slušali himnu. Jeste joj se zviždalo, a to je već nešto što nema dodirne tačke sa Vukovićem i fudbalerima.

Odmah nakon intoniranja himne, krenuli su napada na igrače jer nisu držali ruku na srcu.

A gdje to piše da se mora držati ruka na srcu, gdje piše da se moraš okretati prema zastavi?

Sve to su na društvenim mrežama, a podgrijano i sa  svih portala iz Federacije BiH, počeli zamjerati momku koji je prije tri mjeseca zakoračio na fudbalsku scenu. Otežavajuća okolnost mu je što ga je Sergej Barbarez pozvao na okupljanje reprezentacije i sada je nakon silnih uvreda i ko zna čega još trebao da se spremi i dođe tamo gdje ga očito ne žele.

Šta je to pogrešno uradio David? Da li je nečim oskrnavio himnu ili zastavu? Ko je odredio kako se u Bosni i Hercegovini ponašaš kad se svira himna?

Da li negdje piše da himna ima tekst, pa kad se svira u Zenici stadion pjeva neki tekst, a on nema (mislimo na tekst)  dodirnih tačaka sa bh himnom! Da li je to skrnavljenje? Da li igrači koji pjevaju tu pjesmu  skrnave zvaničnu bh himnu?

Ko u ovoj nesrećnoj zemlji ima metar da mjeri nečiji patriotizam? Ko su ti ''mjerači''?

Dajte upute ljudima šta smiju, a ša ne da rade kad svira himna.

Nije problem ove zemlje David Vuković. Problem je želja nekih da odlučuju u ime ostalih, kako da se ponašaju, šta da rade? Pa to rade ovi visokopozicionirani političari, ali da ne idemo u političke vode!

Danas je najviše izgubio Vuković. Mogao je imati iskorak u karijeri, a nije. Ne zbog sebe, već ovih željnih da odlučuju u ime drugih. Takvih je mnogo!

Davidova sreća je da je mlad fudbaler, da je pokazao talenat i da će ga možda u neke selekcije pozvati Srbija. Možda!

I šta će biti kad mu eventualno stigne poziv, ko će biti kriv! David?

Oni koji su sve ovo i zamutili i mute godinama na ovom nesrećnom prostoru će opet da krenu sa napadima i na igrača i na sve ono što njima nije po volji!

A to je ipak njihov problem! Zato igraj Davide!