XS
SM
MD
LG

"DM Montaža" drugu godinu u nizu šampion "Derventa Nektar futsala"

Ekipa „DM Montaže“ pobjednik je 22. izdanja Derventa Nektar futsal turnira i ujedno je prva ekipa u istoriji koja je uspjela da odbrani titulu na najvećem sportskom događaju našeg grada.

Ekipa za koju nastupaju igrači šampiona BiH i učesnika Lige šampiona Radničkog iz Bijeljine u finalu je savladala „Šabe invest“ iz Tešnja rezultatom 4:1.

– Stvarno je zadovoljstvo biti dio ovog odličnog turnira i sada nam je još draže da smo uspjeli da ostvarimo ovaj podvig drugu godinu u nizu. Utakmica je bila zahtjevna jer je ekipa iz Tešnja vrlo jaka, dugo se poznajemo i jako je teško igrati protiv njih, rekao je nakon utakmice trostruki strijelac Stefan Rakić.

U šest kategorija se takmičilo ukupno 140 ekipa, od čega je 45 nastupalo u seniorskoj kategoriji, a među njima deset izvan BiH.

– Ekipe koje su bile prave takmičarske su se pokazale najboljim, bez obzira na individualni kvalitet. Oba finalista su došla jače nego prošle godine, obje ekipe su savladale sve protivnike do finala i možemo reći da su se zasluženo našle u samoj završnici. Spretnija je bila „DM Montaža“ i oni su prva ekipa koja je uspjela odbraniti titulu, kaže Dejan Plisnić, alfa i omega derventskog turnira.

Zamjenik gradonačelnika Siniša Jeftić je istakao da je turnir prepoznala lokalna uprava, ali i učesnici i publika iz šire regije.

– Turnir u Derventi je veoma značajan kada je ovaj sport u pitanju, možda se može porediti sa onim u Zagrebu i Banjaluci. Zasluge treba odati menadžmentu Sportske dvorane, Derventa je po ovom sportskom događaju postala poznata i mi to moramo podržati kao lokalna zajednica, poručio je Jeftić.

Veče je počela finalom najmlađih u kojem je banjalučki “Flamengo” bio bolji od domaće “PZ Dedina”, da bi potom na teren izašli oni najiskusniji. Nakon neizvijesnog meča, ekipa “AE Kliska AC servis” iz Laktaša trijumfovala je nad “MZ Jabuka” iz Pančeva nakon boljeg izvođenja penala.

U pionirskoj konkurenciji domaći “Geokop” je poražen od vršnjaka “AC Teodora” iz Doboja, dok je u kadetskoj konkurenciji “Geokop” bio bolji od banjalučkih “Rebelsa” poslije penala.

U kategoriji juniora tešanjski sastav “Futsal Doborovci” bio je bolji od “BG Avdagić” iz Gračanice.

 

 


Sarajevo 6 : 5 Salines
Sloga 4 : 1 Radnik MD Šop
Borac 2 : 4 Mostar SG
Brotnjo 3 : 7 MNK Hercegovina
Željezničar 7 : 5 Sloboda Kompred
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Radnik MD Šop 18 12 2 4 38
2 Mostar SG 18 11 3 4 36
3 Sloga 18 11 1 6 34
4 Sarajevo 18 9 3 6 30
5 Salines 18 10 0 8 30
6 MNK Hercegovina 18 8 2 8 26
7 Željezničar 18 7 4 7 25
8 Borac 18 6 2 10 20
9 Sloboda Kompred 18 5 1 12 16
10 Brotnjo 18 2 0 16 6