XS
SM
MD
LG

Stigle nove skije i kacige za klince

Na Jahorini je danas podijeljeno 25 pari skija i 25 kaciga u okviru akcije "Hiljadu skija za našu d‌jecu" i "Hiljadu kaciga za našu djecu" koju je pokrenuo direktor Olimpijskog centra Dejan Ljevnaić radi promocije zdravih životnih navika i podizanja svijesti o važnosti bavljenja sportom.

Ljevnaić je rekao novinarima da su djeci danas uljepšali dan i da njihovi osmijesi daju snagu da bude sakupljeno još skija.

On je pozvao djecu da se jave, jer će dobiti skije koliko god ih bude bilo.

"Želim da poručim da skijanje nije privilegija samo onima koji imaju novac, jer svi znamo da je skijanje skupo, i zato i u okviru akcije `Budi dete Jahorine` podelimo više od 4.OOO ski-pasova za decu iz opština u sastavu grada Istočno Sarajevo", rekao je Ljevnaić.

On je istakao da je cilj akcije da djecu sklone od telefona, televizora, kompjutera i da ih vrate prirodi preko skijanja.

"Želim da izgradim jedan kamp koji bi bio prepoznatljiv na Jahorini gde bi smeštaj za mališane bio 10 KM", rekao je Ljevnaić.

On je podsjetio da je akcija od Svjetske skijaške federacije nagrađena kao najbolja na svijetu, te najavio da će za Svjetski dan skijanja podijeliti još 100 skija.

Podjelu skija i kaciga upotpunila je pjevačica Leontina Vukomanović, koja je navela da voli Jahorinu zimi i ljeti, ali da ne skija.

Ona je rekla da je njena kćerka dobila svoje prve skije zahvaljujući ovoj akciju i da na Jahorini dolaze već šest godina s obzirom da, osim skijanja, ova planina ima mnogo da ponudi.

Dobitnici skija zahvalili su Ljevnaiću, ističući da ova akcija mnogo znači mališanima.