XS
SM
MD
LG

Novo priznanje za Ljevnaića

Dejan LČjevnaić i Pane Škrbić

Dejanu Ljevnaiću, direktoru OC Jahorina  u prostorijama OC Jahorina 25.1.2024 godine uručena je prestižna turistička nagrada „Svjetska turistička ličnost godine" –
U obrazloženju Direkcije Evropskog nezavisnog žirija navodi se da je „Dejan Ljevnaić čovjek koji je zajedno sa saradnicima preporodio ljepoticu Olimpijski centar Jahorina, ubrizgao joj novu snagu, ostvarivši nevjerovatno skokovite rezultate u poslovanju"...

Direktor Olimpijskog centra Jahorina, Dejan Ljevnaić izrazio je svoju zadovoljstvo povodom uručenja ovog priznanja.

„ Priznanje „svjetska turistička ličnost godine" nije samo moj lični uspeh, već i odražava izuzetan timski napor i posvećenost celog mog tima. Osim što sam počašćen ulogom direktora u Olimpijskom centru „Jahorina", posebno sam ponosan na naš ključni doprinos izgradnji i modernizaciji infrastrukture. Moj tim i ja izgradili smo najviše žičara na svetu, postavljajući visoke standarde u skijaškoj industriji. Ova postignuća svedoče o našem predanom radu i želji da unapređujemo skijaške destinacije. Kroz naš rad, trudimo se izgraditi skijaške centre  i transformisati ih u moderne, efikasne i prilagođene potrebama savremenih skijaša. Aktivno sam učestvovao u projektima širom sveta, od Turske do Kine, Saudijske Arabije, Makedonije do Crne Gore, Slovenije, Hrvatske i Srbije. Kroz saradnju s tim zemljama, stvaramo skijaške destinacije koje pružaju vrhunsko iskustvo posetiocima, istovremeno postavljajući nove standarde u industriji turizma. Ovo priznanje me inspiriše i dodatno obavezuje da nastavim s inovacijama i unapređenjem skijaških centara" – rekao je on.

Ljevnaić je prokomentarisao i tekuću zimsku sezonu na Jahorini i najavio buduće projekte.

„Ove godine prvo smo oborili i lični a i regionalni rekord otvorivši skijalište prvi u regionu 26. novembra i od tada brojimo 61 dan kontinuiranog rada.  Naročito smo zahvalni zbog podrške koju smo dobili od posetilaca, i dostižemo konstantno impresivan broj od 6.000 posetilaca samo tokom jednog dana. Iako su postojali izazovi vezani za sneg u prethodnim danima, naš tim uspešno je pripremao i održavao staze. Sistem veštačkog osnežavanja bio je neprestano aktivan, a zahvaljujući tome, Jahorina je do sada ugostila gotovo 120.000 skijaša koji su ostvarili oko 800.000 prolaza. Olimpijski centar Jahorina pruža svojim gostima jedinstveno iskustvo koje nadmašuje tradicionalno skijanje. Uz 52 kilometra idealno pripremljenih alpskih staza za skijanje i 17 instalacija vertikalnog transporta, stvaramo domaću atmosferu u kojoj se svi osećaju dobrodošlo i uživaju u prijatnom ambijentu. Ono što čini Jahorinu fantastičnom destinacijom jeste raznolika ponuda sadržaja. Bez obzira na to da li su posetioci skijaši, borderi, ljubitelji avanture ili porodice koje traže opuštanje, pronaći će nešto što odgovara njihovim interesovanjima. Jedan od posebnih dodataka je mogućnost noćnog skijanja na stazama Poljice, Novak Đoković, Prača i Trnovo.

Olimpijski centar Jahorina takođe je uveo najmoderniji "SnowFactory" sistem za proizvodnju veštačkog snega pod svim vremenskim uslovima, što garantuje izvrsne uslove za skijanje tokom cele sezone. Dva velika projekta su u planu za dalji uspeh Jahorine. Izrazito smo ponosi što možemo predstaviti  planirani projekat gondole Pale - Jahorina koji predstavlja ključnu inicijativu za povezivanje Pala sa Jahorinom. Ova ambiciozna gondola, ukupne dužine 7 km, pružiće neverovatno skijaško iskustvo koje će obuhvatiti stazu od vrha Ogorjelice sve do Pala.
Vizionarski smo fokusirani na stvaranje staze koja će biti široka poput autoputa, osvetljena za noćno skijanje, čime ćemo dodatno obogatiti skijaški centar. Ovaj projekat ima dvostruki cilj: pružiti neverovatno iskustvo skijanja i istovremeno zaustaviti daljnju gradnju na planini, čime ćemo zaštititi njen vrh. Uvereni smo da će ova gondola podstaći veće interakcije između Pala i Jahorine, pružajući dodatne benefite lokalnom stanovništvu. Očekujemo da će budući investitori prepoznati prednosti i lepotu Jahorine, čime će se podstaći povećanje turizma i privlačenje novih posetioca.
Osim toga, razmatramo drugi važan projekat, izgradnju sportske sale koja bi služila za pripremu sportista. U okviru ove sale planiramo stvaranje velike dečje igraonice, modernog spa centra i prostrane teretane. Ova sportska sala biće povezana s komleksom zgrada koje će u prizemlju sadržavati lokale koji podržavaju život na planini. Ovo je samo deo naše šire vizije koja uključuje i stvaranje trgova s komunalnim sadržajima poput pošte, apoteke, ambulante i marketa, zajedno s modernim stambenim jedinicama i podzemnim garažama. Strateški plan uključuje i povezivanje lokacije Dvorišta s Jahorinom putem žičara, dodatno unapređujući infrastrukturu i povezivanje naše zajednice. Verujemo da će ovi projekti doprineti razvoju Jahorine kao celogodišnje destinacije, stvarajući novu dimenziju turističke privlačnosti i podstičući održivi razvoj regije"
– dodao je direktor Olimpijskog centra Jahorina.