XS
SM
MD
LG

Rane prijave za 10. jubilarno izdanje „Jahorina Ultra trail" su zvanično otvorene

Glavni cilj ovogodišnjeg izdanja je povezivanje Jahorine sa ostalim dijelovima BiH, s ciljem promocije prirodnog, kulturnog, istorijskog i olimpijskog naslijeđa.

Šta za vas predstavlja trail takmičenje?

Da li je to izazov, avantura ili možda susret s prirodom na jedinstven način? U poslednjih nekoliko godina trail takmičenja doživjela su snažnu ekspanziju. U svakom koraku ovih trka, osjećate puls divlje prirode. Trail trke su više od sportskog takmičenja – to su iskustva koja spajaju fizički napor sa ljepotom prirodnih pejzaža. Praviti korak kroz šumske staze ili se penjati uz planinske vrhove nije samo trka, već i susret s vlastitim granicama i oslobađanje od rutine urbanog života. Ovo je prilika da se testira izdržljivost i snalažljivost, ali istovremeno i da se uživa u tišini šuma i zraku visokih planina. Trail takmičenje je poziv na avanturu, putovanje kroz neistražene staze i osećaj slobode dok korak po korak savladavate raznolike terene. To nije samo trkački podvig, već i spoj s prirodom koji oplemenjuje tijelo i umiruje um.

Ove godine, jubilarno deseto izdanja Jahorina Ultra trail - a obećava da će nadmašiti sva očekivanja ljubitelja trčanja i prirode. Planiran za 27. i 28. juli 2024., ovaj spektakularni događaj obilježava deceniju izazova, izdržljivosti i zajedništva na jednom od najljepših područja naše zemlje. Jahorina, poznata po svojim netaknutim šumama i impresivnim vrhovima, pružiće učesnicima nezaboravno iskustvo trail trčanja.

Prošle godine, Jahorina Ultra Trail okupio je impresivnih 500 takmičara iz čak 26 zemalja širom svijeta. Ova međunarodna prisutnost nije samo odražavala popularnost događaja, već je i naglašavala globalnu privlačnost prirodnih ljepota Bosne i Hercegovine. Očekuje se da će jubilej privući još veći broj trkača i zaljubljenika u prirodu.

Jahorina Ultra trail, podjednako je namijenjen i profesionalnim trkačima i rekreativcima Različite dužine staza daju priliku takmičarima različitih profila da testiraju svoju spremnost i snagu uma.

Glavni cilj ovogodišnjeg izdanja je povezivanje Jahorine sa ostalim dijelovima BiH, s ciljem promocije prirodnog, kulturnog, istorijskog i olimpijskog naslijeđa.

U okviru Jahorina Ultra trail-a postoje četiri trke, pod nazivima ULTRA, MAXI, MIDI i MINI, a razlikuju se po dužini i trasama.

ULTRA
160 kilometara duga ULTRA trka predstavljaće najzahtjevniju trku jahorinskog trail spektakla u 2024. godini. Ova trka, kumulativne visinske razlike od čak 7.700 metara, otpočeće na Prijevoru, u subotu, 27. septembra 2024. godine.

MAXI :
Dužina 78 km i kumulativni uspon 2700 m. Trka startuje na Jahorini, u subotu, 27. jula 2024. godine. Vremensko ograničenje za završetak trke je 16 sati.

MIDI :
30 km dužine kumulativnog uspona 1200 m. Trka startuje na Jahorini, u nedelju, 28. jula 2024. godine. Vremensko ograničenje za završetak trke je 8 sati.

MINI :
Dužine 10 km i kumulativnog uspona 400 m. Trka startuje na Jahorini, ispred hotela Rajska dolina, u nedelju, 28. jula 2024. godine. Vremensko ograničenje za završetak trke je 5 sati.

Sve učesnike očekuju i bogati startni paketi, koji sadrže sve što je potrebno da bi trka počela na pravi način. Omogućuju takmičarima da se fokusiraju na svoju snagu i dostignu svoj maksimalni potencijal. Zato je njegov značaj neophodan za uspješno održavanje trka. Takođe, sigurnost stavljena je u fokus ovog takmičenja. Tokom trke besprijekornu brigu i maksimalnu sigurnost takmičarima pružaju GSS i helikopterska podrška.

Ostalo je dovoljno vremena da intenzivirate svoje treninge, dovedete se u željenu formu i pojavite se na nekom od pomenutih startnih mjesta 27. jula 2024. godine. Ali ne zaboravite da se prethodno prijavite, odnosno registrujete, za trku! To možete učiniti uživo ili online, putem formulara koji ćete pronaći na zvaničnoj internet stranici JUT 2024 - www.jahorinatrail.com.

Prijavite se već danas i očekujte nevjerovatno iskustvo koje će probuditi sva vaša čula. Rane prijave otvorene su do 15.2.

Vidimo  se na Jahorini, tamo gdje ljepota sreće izazov!