XS
SM
MD
LG

Kreće Prača

Olimpijski centar “Jahorina” proširuje kapacitete i posjetioci u petak, 2. februara, mogu očekivati novu instalaciju vertikalnog transporta “Prača” sa stazom šest, rekao je direktor Centra Dejan Ljevnaić.

Ljevnaić je naveo da Jahorina ovom stazom povezuje čitavu planinu, pružajući skijašima nezaboravno iskustvo, saopšteno je iz Olimpijskog centra “Jahorina”.

On je istakao da kapacitete proširuju uprkos nedostatku prirodnih padavina, što omogućava bogatije iskustvo za sve posjetioce.

“Aktivno smo radili na pripremi staza, bez obzira na nedostatak snijega u prethodnom periodu. Staze su dobro pripremljene zahvaljujući našem sistemu osnježavanja koji je svakodnevno proizvodio snijeg i po 20 časova”- kaže Ljevnaić.

On je dodao da je trenutno na raspolaganju sedam instalacija vertikalnog transporta, devet staza i osam veznih puteva, pružajući posjetiocima raznovrsne opcije za uživanje u zimskim radostima.

Ljevnaić je podsjetio da je ova zimska sezona na Jahorini pokazala sjajan potencijal, sa 67 dana trajanja, tokom kojih je bilo više od 120.000 skijaša koji su ostvarili više od 950.000 prolaza.

U saopštenju se navodi da će naredne sedmice od 7. do 12. februara Jahorina biti centar zabave i raznovrsnih aktivnosti povodom obilježavanja 40 godina od Zimskih olimpijskih igara.

Izvor: SRNA