XS
SM
MD
LG

Kako su Englezi u BiH pobijedili Ukrajinu

Fudbalska reprezentacija Engleske FOTO: Fejsbuk

Bosna i Hercegovina će prvi put u svojoj istoriji, 3. juna ove godine, odigrati fudbalsku utakmicu protiv Engleske.

Mjesto pisanja istorije – Ostrvo, grad Njukasl, fudbalsko zdanje “Sent Džejms park”, koji su, svojevremeno “partizani” iz Beograda dva puta pokorili.

 


Najzaslužniji za ovaj ekskluzivitet je Vico Zeljković, predsjednik fudbalskih saveza Republike Srpske i BiH. Prvi je to, ustvari, objavio i na ličnim profilima društvenih mreža i doživio federalno-sarajevske prozivke umjesto riječi zahvalnosti.

Mali “Zmajevi” protiv velikog “Gordog Albiona”… 

To je do sada bila više halucinacija, nego mašta, još se radi o utakmici prijateljskog karaktera, kad ih već kvalifikacije nikada nisu spojile!

Bosna i Hercegovina će u martu igrati baraž utakmice za plasman na EP u Njamačkoj narednog ljeta protiv Ukrajine, ali to je samo jedna u nizu takmičarskih utakmica…

Međutim!

Utakmica sa Englezima nije ni obična, ni slučajna, niti samo fudbalska, već istorijska. Ali i na tu i takvu utakmicu “laju” isti oni koji su “režali” na meč protiv Rusije, koji je trebalo da ima humanitarni karakter.

Narodu se teško ugoditi može… Uvijek nešto smeta, u ovom slučaju to je Vico Zeljković. Sutra, da Bosna i Hercegovina pobijedi Ukrajinu u baražu, opet ne bi valjalo onima koji neće da ih Srbin kao predsjednik prvi put odvede na Evropsko prvenstvo.

To je fudbal Bosne i Hercegovine, ali sva sreća, minorne se tu snage, bez kapaciteta i oivičene torom.

Niko ne zna šta će da bude protiv Ukrajine, možda kasnije Izraela ili Islanda, ali svi znaju šta će da bude 3. juna u Njakaslu!Spektakl i istorijski meč Engleske i Bosne i Hercegovine…Jadan je fudbal sa onima koji žele da mu uvode granice.

Vico Zeljković se, upravo, nimalo zahvalno, bori protiv takvih!

Bravo i, izdrži Zeljkoviću… 

NA KRAJU: O Ukrajini, u BiH, malo ko zbori, Englezi su glavna tema!