XS
SM
MD
LG

Predsjednica Mađarske skijala na jahorini

 

 


Predsjednica Mađarske Katalin Novak boravila je u Bosni i Hercegovini te je  30. januara, u Sarajevu održala niz sastanaka.

Nakon uspješno realizovanih sastanaka, predsjednica Mađarske organizovala je i okrugli sto na Jahorini pod nazivom „Izvan politike“. Tema okruglog stola bila je uloga žena u politici, a učesnice su bile žene iz RS i FBIH koje obavljaju značajne funkcije na političkoj sceni.

Zajedno sa svojom delegacijom, u pratnji predstavnika predsjedinštva Bosne i Hercegovine, predsjednica Mađarske je iskoristila i idilične zimske uslove za skijanje. Osim uživanja u skijanju delegacija je obišla i Olimp bar na vrhu planine. Tim povodom Katalin Novak pohvalila je tim Olimpijskog centra Jahorina te je kao strastveni skijaš izrazila oduševljenje sjajnom pripremom ski staza i organizacijom i modernizacijom skijališta.

Ova posjeta ima dubok i simboličan značaj za Jahorinu, naglašavajući njenu privlačnost kao destinacije od interesa ne samo za lokalne turiste već i za međunarodne goste. Osim toga, prisustvo visokih državnih službenika iz Mađarske i BiH dodatno će promovisati turističke potencijale ovog područja, potičući ekonomski razvoj i povećavajući vidljivost Jahorine na globalnom nivou.