XS
SM
MD
LG

Sistem za vještačko osnježavanje '' drži sezonu''

Danas, na 72. dan sezone skijanja na Jahorini ponosno ističemo dosadašnje uspjehe skijališta koje ne bi bilo moguće bez predanog rada na vještačkom osnježavanju. Sezona se pokazala izuzetno uspješnom, uprkos toplijem vremenu u poređenju s prethodnom godinom, i do sada nas je posjetilo preko 130.000 skijaša koji su ostvarili gotovo 1.000.000 prolaza.
 
Na raspolaganju za sve skijaše i bordere trenutno je 10 odlično uređenih staza i 8 veznih puteva, uz mogućnost noćnog skijanja.
 
„Naše staze su 100% prekrivene vještačkim osnježavanjem i najveća zasluga što skijalište radi ove godine je sistem za vještačko osnježavanje. Da nismo imali tu investiciju, skijalište ne bi radilo ni jedan dan. Ski centri u regionu, koji nemaju ovaj sistem, nisu još uvijek otvorili vrata za posjetioce.” Rekao je direktor OC Jahorina Dejan Ljevnaić i dodao:
„Odluka o investiranju u vještačko osnježavanje pokazala se višestruko opravdanom. Ne naglašavamo samo povećanje prihoda od prodaje ski karata, već i činjenicu da od ove investicije zavisi rad hotela, ugostiteljskih objekata, rentala opreme, ski instruktora. Cijela lokalna zajednica zavisi od kontinuiranog funkcionisanja skijališta, čime se oživljava turistička i ekonomska scena u našem regionu.”
 
Važno je napomenuti da održavanje kontinuiranog osnježavanja zahtijeva značajne napore i resurse. Troškovi električne energije, vode, te angažman 30 ljudi u noćnoj smjeni, uključujući vozače ratraka, značajno su povećani. Uprkos izazovima, posvećenost tima OC Jahorina čine ove napore vrijednim.
 
Radujemo se najavi da će snijeg nastaviti padati do kraja sedmice i pozivamo sve ljubitelje zimskih sportova da posjete naše skijalište i uživaju u fantastičnim uslovima.
 
Ova sezona donosi nezaboravne trenutke, a mi smo tu da zajedno s vama proslavimo 40 godina od Olimpijade od 8. decembra. S ponosom ističemo olimpijski brend koji smo gradili dugi niz godina, nastavljajući tradiciju vrhunskog skijanja i sportskog duha.