XS
SM
MD
LG

Trebinje postaje regionalni biciklistički centar

Biciklisti Republike Srpske u Trebinju FOTO: RTRS

Najbolji biciklisti Republike Srpske i regiona borave ovih dana u Trebinju, gdje u idealnim uslovima bruse formu za iskušenja koja ih čekaju predstojeće sezone.

 


Uslove koje ima najjužniji grad Srpske sa 300 sunčanih dana u godini, prelijepe staze i dobre puteve pozicioniraju Trebinje kao regionalni centar za pripreme biciklista.
Svjestan je toga direktor Biciklističkog saveza Republike Srpske Vladimir Kuvalja koji u dogovoru sa saradnicima iz Saveza već nekoliko godina unazad za zimsku bazu bira upravo Dučićev grad.
-Uslove koje ima Trebinje sa 300 sunčanih dana u godini, nema mnogo gradova u regionu. Cilj mi je da u narednim godinama zemlje regiona baš ovdje provode pripreme i na taj način predstavimo ljepote našeg Trebinja i naravno Republike Srpske. Mi dolazimo već nekoliko godina i sigurno ćemo nastaviti. Uslovi su dobri, građani sjajni domaćini, a to je ono što je najvažnije. Pored treninga insistirao sam da se takmičari upoznaju sa istorijom ovog kraja, jer je važno da upoznaju sve krajeve Srpske i istoriju naše zemlje i njenih regiona - izjavio je Kuvalja.
Zadovoljan je i najbolji biciklista Srpske Đorđe Kupusović.
-Želim da se zahvalim Biciklističkom savezu Srpske na podršci i mogućnosti da se pripremamo za predstojeću sezonu. Za nas to mnogo znači, atmosfera u kampu je odlična, uslovi za trening su dobri, staze odlične, a Trebinjci su se pokazali kao dobri domaćini. Svi biciklisti Srpske su dobili priliku da budu na pripremama. Mnogo nam znači podrška direktora Saveza koji ima mnogo iskustva u ovom sportu. Pored treninga imamo priliku da obiđemo ljepote grada i regije, a ovaj kraj definitivno ima šta da ponudi - rekao je Kupusović.