XS
SM
MD
LG

Jubilarni 100. dan skijanja na Jahorini dokaz uspješne zimske sezone

Olimpijski centar Jahorina i nakon 100 dana rada ove zimske sezone nastavlja sa odličnim rezultatima. Sigurnost na stazama, dobra ponuda i kvalitet usluga, samo su neki od razloga zašto turisti iz svih dijelova svijeta biraju Jahorinu za svoj zimski odmor.

Direktor Olimpijskog centra Jahorina, Dejan Ljevnaić, izjavio je tim povodom:

„ Ovi rezultati su uspeh svakog zaposlenog u Olimpijskom centru Jahorina. Naši zaposleni su i pored nepovoljnih vremenskih uslova za ovaj period godine, uspevaju  da održe staze i očuvaju kvalitet skijanja. Dovoljno je reći da su neki od njih radili i po 30 sati u kontinuitetu. Ponosan sam  što je naše skijalište ostalo otvoreno zahvaljujući predanom radu , dok su drugi ski centri zatvoreni. Naš glavni motiv je odgovornost da sačuvamo radna mesta koja zavise direktno od nas, hoteli, ugostitelji, ski škole, ski rentali... Brojke govore same za sebe - Jahorinu je posetilo impresivnih 250.000 gostiju, sa zabilježenih 1.800.000 prolaza to potvrđuje da je Jahorina ne samo najbolji izbor u regionu, već i pouzdan partner za sve ljubitelje zimskih sportova", rekao je je Ljevnaić.

"Ovaj 100. dan skijanja simbolizuje  uspešnost i posvećenost našeg tima prema očuvanju vrhunskog iskustva skijanja na Jahorini. U periodu od 15.11.2023. do 1.3.2024. godine, sistem za veštačko osnežavanje radio je punom parom, utrošivši impresivnih 145.000 kubika vode kako bi se stvorilo oko 350.000 kubika snega. "Ovo je bila izuzetno važna investicija kako bismo osigurali kvalitetnu podlogu za skijaše i snowboardere", dodao je Ljevnaić.

„Uz to, mašine za uređenje staza radile su neumorno, ostvarivši čak 2800 moto sati do 1.3.2024. godine, pri čemu je utrošeno 65.000 litara nafte. Naš tim je uložio ogroman trud kako bi staze bile u vrhunskom stanju i spremne za sve posetioce", zaključio je Ljevnaić.