XS
SM
MD
LG

RK "Borac" čestitao rođendan "Boriku" gubitnički

Irfan Smajlagić FOTO: RK Borac

U godini kada simbol banjalučkog, pa ako hoćete i jugoslovenskog rukometa – Sportska dvorana “Borik” proslavlja pola vijeka postojanja (multifunkcionalni sportski objekat koji je 1995. godine bio i sabirni centar za ratne prognanike iz Hrvatske, a to se u Banjaluci prećutkuje) Rukometni klub Borac poslao je svojoj kući “čestitku” sa jasnom porukom: “čitam neke stare novine…”

 


U tim “starim novinama piše da je RK Borac bio šampion Evrope, pobjednik Kupa IHF, jedini jugoslovenski klub sa dvije evropske titule…
A danas, gubi od klubova samoproglašenog Kosova u “Evropi”, a na domaćoj sceni Ljubuški je daleko ispred Banjaluke! Pobijedi Izviđač 34:27!
Imena i takmičenja nisu sporna, ali rezoni i standardi u RK Borac jesu. Već dugi niz godina… 
-Očigledno još nismo na tom nivou da možemo ispoštovati taktičku disciplinu. Energetski mislim da možemo parirati, ali vjerujem da je problem mentalna snaga, kreacija… Taj imperativ da moramo sputava igrače koji odigraju ispod svog nivoa. Nemamo opuštenost koja je potrebna u sportu na način da ne razmišljamo o posljedicama. To nas je sputavalo, a imali smo i dosta tehničkih grešaka što smo stalno napominjali da ne smijemo dolaziti u te situacije, međutim, očigledno danak neiskustvu, taj put koji moraš kroz poraze da prođeš da bi došao do pobjede, mora i nas da dokači. S druge strane moramo biti svjesni naših mogućnosti i trenutnog kvaliteta. Koji je to profil igrača, koji je to kapacitet igrača i može li da podnese taj pritisak? Sve ovo je sticanje iskustva kroz poraze i pobjede - rekao je Irfan Smajlagić, trener RK Borac nakon poraza od Izviđača.
Kao trener Banjalučana dobio je otkaz na mjestu selektora reprezentacije BiH. Bio je reprezentativac Jugoslavije i… Hrvatske (?), vratio se u Banjaluku koja je posebni dio “Dejtonske zemlje”.
Niko ne spori njegov rukometni staž, stručnost i vrijednost. Ali mora da zna samo jedno: Veselin Vujović je iz Banjaluke, iz Borca, otišao kao neznalica…
Traži se zamjena.
Lupa bubanj, zveči zvečka, bulji marva radoznala… 
P. S. Baš lijep sadržaj čestitke RK Borac za jubilej Sportske dvorane “Borik”.
“Šampionski”.