XS
SM
MD
LG

Jahorina - Epicentar kompanijskog sporta i međunarodnog prijateljstva

U posljednjim danima, Jahorina je s ponosom bila domaćin Evropskoj federaciji za kompanijski sport (EFCS), čija dugogodišnja predanost prema ovom prelijepom zimskom odredištu čini našu planinu omiljenim izborom za zimske sportske događaje.
 
Sa izuzetnim zadovoljstvom ističemo postignuće u privlačenju EFCS-a na Jahorinu. Ponosni smo što smo uspjeli reintegrirati kompanijske igre na našoj planini, a to je rezultat predanosti i truda tima Olimpijskog centra „Jahorina“.
 
U prisustvu značajnih gostiju proteklih dana kao što su Mario Đuran, pomoćnik ministra sporta, Didier Besseyre, predsjednik EFCS, i Musa Lami, sekretar EFCS, izražena je radost zbog izuzetnih usluga koje Jahorina pruža svojim posjetiocima. Gosti su takođe najavili da će rado ponovo posjetiti skijalište, uključujući i ljetni period, kako bi uživali u kompanijskim igrama pod vedrim nebom.
 
Direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnaić istakao je: "Ponosni smo što smo uspjeli vratiti kompanijske igre na Jahorinu i nakon 40 godina i što smo postali domaćini ovakvom prestižnom događaju. Radujemo se nastavku saradnje sa EFCS-om i vjerujemo da će Jahorina i dalje biti vrhunska destinacija za sportska dešavanja i opuštajući odmor."
 
„Jahorina danas obilježava 105 dan sezone u kontinuitetu, a ovakvi događaji doprinose kako razvoju i podizanju svijesti o sportu, tako i promociji turističkih ljepota ove regije.“ Istakao je Ljevnaić i dodao da se očekuje i dalja uspješna saradnja sa Evropskom federacijom za kompanijski sport.  
 
Radujemo se budućim događajima koji će dodatno afirmisati Jahorinu kao vrhunsku destinaciju za sportska dešavanja i opuštajući odmor. Osim toga, vjerujemo u moć sporta da spaja ljude i trudimo se promovisati zdrave životne vrijednosti kroz naše aktivnosti.