XS
SM
MD
LG

Kad postaneš ''začin c''

Klub sa Koševa se nakon odluke da napusti teren u poslednjim minutama četvrtfinalnog revanš meča sa Borcem, kod rezultata 2:1 za goste, ponaša kao grogirani bokser.

Ne znaju ni gdje idu i šta rade. Nakon što  Ismiru Mirviću, Senijadu Ibričiću i treneru Simonu Rožmanu, a u skladu sa fudbalskim propozicijama, prijeti suspenzija, krenulo se sa nevjerovatnim odlukama.

Prvo je otkazano domaćinstvo reprezentaciji u Kampu Butmir ( pripada Sarajevu), pa je zaštitarska organizacija čiji je vlasnik Mirvić potkazala obezbjeđivanje meča sa Ukrajinom.

To im nije bilo dovoljno pa je danas predsjednik Sarajeva poslao pismo svim klubovima Premijer lige da dođu na neki sastanak u organizaciji Sarajeva, a to je navodno početak borbe za fudbalu Bosni i Hercegovini. Potpisnik tog pisma je Mirvić.

Nakon toga su se oglasili iz Sarajeva i dali podršku Semiru Hurem selektoru ženske bh reprezentacije. Ona je juče smijenjena sa te pozicije, a u selektorskoj fotelji je bila godinama. Brani je, Mirvić. On je očito postao začin c, u sve se miješa…

Da je malo mirnije i trezvenije povlačio poteze Sarajevo sada ne bi bilo na ivici ispadanja iz Evrope.

Za očekivati je da klub dobije kaznu, a ona ide od minus tri do minus 12 bodova. Mirvić će na hlađenje, zajedno sa Ibričićem i Rožmanom. Suspenzija ih neće moći mimoići.

A o tome su morali razmišljati kad je bilo vrijeme, sada je već kasno, a svi ovi potezi nemaju nikakvog smisla.

Udara se na reprezentaciju, udara se na fudbalski savez Bosne i Hercegovine, zašto, znaju oni.

Ne znamo još koji će se klubovi (i da li će) odazvati pozivu za dolazak na sarajevsku sećiju.

 Vjerujemo veoma mali broj, ali ajde da sačekamo… 

Brzo će to, a brzo će i srijeda kada će Disciplinski komitet donijeti odluku o kaznama Sarajevu i njegovim čelnicima.

Dok to čekamo neka se u Sarajevu zapitaju kako to nisu mogli poraziti klub koji je na teren Koševa izašao bez nekoliko standardnih igrača i kako to da im dječak od 17 godina da dva gola?

On igra za neku stipendiju, a igrači bh Real Madrida za hiljade evra…

Izgleda da će na ’’Santjago Bernabeu’’ morati da radi metla. Ona disciplinska već u srijedu!