XS
SM
MD
LG

Izvinio se Josip Pandža

Foto/ ABA 2

Nekadašnji selektor kadetske reprezentacije BiH i trener brojnih bosanskohercegovačkih Josip Pandža našao se u nezgodnoj situaciji nakon što je objavljen snimak njegovog govora koji je održao igračima u duelu između Šibenke koju trenutno vodi i Sutjeske.

Nakon što su snimci dospjeli u javnost, oglasio se i Pandža, koji je uputio izvinjenje zbog onoga što je izrekao, istakavši da nije imao nikakve loše namjere.

"Javno se izvinjavam svim osobama koje su se uvrijedile zbog mojih riječi izgovorenih na već emitovanom tajmautu na utakmici Šibenka - Sutjeska u okviru druge Aba lige. Moje izgovorene riječi su primitivne i nedopustive, ali imale su samo jednu jedinu namjeru, a to je potencijalna bolja reakcija mog tima. Nikakav kontekst vrijeđanja nečijih majki ili osoba s posebnim potrebama mi nije bila namjera. Svoju majku poštujem najviše na Svijetu, a u porodici imamo osobe s posebnim potrebama, tako da moja namjera nije povezana sa kontekstom na koji pojedini mediji žele izgovorene riječi usmjeriti. Moja savjest je čista, pred Bogom sam uspravan i svi koji me dovoljno poznaju, sigurno razumiju da namjera nije vrijeđanje ljudi koji nisu prisutni, nego bolja reakcija mog tima. Da sam znao da su mikrofoni uključeni, moje riječi bi sigurno bile blaže i bolje probrane. Ko je u sportu, svjestan je da se pred ugašenim kamerama dešavaju i dosta gore i ružnije stvari. Bez obzira na to, moje riječi nemaju opravdanje i svi koji me osuđuju, apsolutno ih razumijem. I ne zamjerim im. Svjestan sam da je ovakav video super za broj klikova i da je osuđivanje drugog čitano u današnje vrijeme. U tom vremenu ne postoje činjenice, postoje samo interpretacije. Stidim se i svjestan sam, trebam biti ljudima poticaj a ne spoticaj!", poručio je Pandža.