XS
SM
MD
LG

Ulična "Trka kroz Derventu" 19. aprila

Pripreme za Drugu uličnu trku kroz Derventu su pri kraju i sve je spremno za doček oko 500 učesnika koji će i ove godine, u različitim disciplinama, pokazati svoje trkačke sposobnosti, istakli su organizatori na konferenciji za medije.

Organizator i trener derventskog Atletskog kluba Dalibor Vrhovac rekao je da očekuje da će ove godine nadmašiti prošlogodišnji broj učesnika.

– Imamo, prijavljenu ekipe iz Zaprešića, iz Podgorice i Užica, a dolazi nam atletičar Rus Ivan Bubnov koji trenira u Podgorici. Sa nama će biti i prošlogodišnji pobjednici Slađana Stamenković iz „Crvene Zvezde“, pobjednik u trci seniora Uroš Gutić, te mnogi drugi. Trke će se održavati u kategorijama od cicibana do veterana, a očekujemo 500 učesnika, rekao je Vrhovac, dodajući da je trka uvrštena u kalendare atletskih saveza RS i BiH, te evropskog atletskog saveza.

Posebno je naglasio da će prihod od kotizacija, koje iznose 7 KM, biti doniran Udruženju roditelja djece sa posebnim potrebama „Sunce“.

Turistička organizacija je i ove godine saorganizator, direktorica Biljana Teofilović je istakla da je 19. april važan događaj u istoriji grada – Dan oslobođenja u Drugom svjetskom ratu.

– Mi smo prošle godine došli na ideju na nakon 30 godina oživimo uličnu trku, jer Derventa ima uslove za realizaciju ovog sportskog događaja. Drago nam je da smo dio ovog rima. S obzirom da trka ima međunarodni karakter, cilj nam je da svake godine bude sve više učesnika, jer sa aspekta turizma svaki dolazak značajnijeg broja ljudi u grad prilika je da se pokažemo kao dobri domaćin, istakla je ovom prilikom.

Prijave za trku moguće su na adresu ak.derventa@gmail.com ili na broj telefona 065/ 686-784, kao i na dan održavanja trke.