XS
SM
MD
LG

KKI Vrbas krenuo put Rusije

Ekipa KKI Vrbas pred polazak u Rusiju FOTO: KKI Vrbas

Ekspedicija Košarkaškog kluba invalida Vrbas krenula je put Kazanja gdje će nastupiti na turniru košarke u kolicima. Ekipu predvodi predsjednik Marinko Umičević, a za višestruke šampione NLB lige, Republike Srpske i BiH na ovom jakom takmičenju igraće: Biljana Nedić (kapiten), Dražen Duvnjak, Pero Kuzmanović, Slavko Šimić, Elvir Purić, Dragan Sikima, Ademir Demirović, Nenad Ritan, Vlado Švraka, Mufid Čejvan, Milan Jović i Bojan Brkić koje će sa klupe prevoditi treneri Goran Matić i Bojan Bajić, te službeni predstavnik kluba Milica Švraka.

- Uvijek idemo da pobijedimo i tako će biti i ovog puta. Naravno odlazimo kod našeg bratskog kluba Krila Barsa koji su prošle godine bili kod nas i kada smo potpisali Povelju o bratimljenju. Sada ćemo imati priliku za nova druženja, i mi se radujemo što ćemo sticati nova prijateljstva, jer sport između ostalog zbližava ljude. Želim istaći da će nas primiti gradonačelnik Kazanja, a osim toga obići ćemo terene gdje će u junu tekuće godine biti održane Igre BRIKS-a. Imaćemo priliku da u utorak uživo pratimo drugu utakmicu plej-ofa šampionata Rusije između Uniksa i CSKA iz Moskve - riječi su Marinka Umičevića, predsjednika Košarkaškog kluba invalida Vrbas.

Marinko Umičević koji je i tehnički direktor Tvornice obuće Bema dodao je sljedeće:

- Iskoristiću boravak u Kazanju kako bi uspostavio privrednu saradnje Tvornice obuće Bema sa tamošnjim privrednicima. Nadam se da će ovo putovanje biti od višestruke koristi.

Zajedno sa ekipom putuje i ekipa Simić TV, Vladimir Simić i Vidosav Đurđević koja će raditi prenose utakmica. Sa ekipom su otišli član uprave Željko Aleksić i portparol Slobodan Babić.

Podsjećanja radi u utorak, 28. maja igra se turnir, a prvo će se od 10 časova sastati KKI Vrbas -Šans, nakon toga igraju Krila Barse i Šans, te KKI Vrbas - Krila Barse (14 časova). Dva dana kasnije biće takmičenje u basketu 3x3 sa početkom od 13 časova.

Ekipu je ispratio trofejni košarkaški trener Dragan Bajić, a igračima i rukovodstvu kluba puno uspjeha poželio je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik. Ovom treba dodati da je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković častio ekipu sa 500 evra.