XS
SM
MD
LG

Uspješan nastup KKI Vrbas u Kazanju

KKI Vrbas s rivaklima u Kazanju FOTO: KKI Vrbas

Košarkaški klub invalida Vrbas je na sjajan način predstavio  Republiku Srpsku i Banjaluku na turniru u Kazanju. Po riječima predsjednika ovog trofejnog kluba Marinka Umičevića bila je ovo velika stvar što se gostovale u ovom ruskom gradu.

-Nema nikakve dileme da je ovo velika stvar. Ovdje smo primljeni na veličanstven način i ovo nigdje ovako nešto nismo doživjeli. Veliko hvala našoj braći iz Kazanja koji su sve učinili da se osjećamo kao da smo u Banjaluci. Silno su se obradovali što smo došli da igramo sa njima, a mi smo našim dolaskom pokazali da nisu sami i da na nas mogu uvijek računati. Hvala Andreju Kirilenku koji nas je pozvao na turnir - rekao je Marinko Umičević.

Prvi čovjek kluba kaže da nije bilo lako doći, jer je za ovaj put trebalo izdvojiti značajna novčana sredstva.

-Nije bilo lako doći u Kazanj u ova teška vremena, jer su finansije uvijek problem. Naišli smo na razumijevanje od Milorada Dodika, predsjednika Republike Srpske, potom predsjednika Vlade Radovana Viškovića i gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića. Da nije bilo njih teško je da bismo mogli doći u Kazanj. Sada sam još ponosniji, mi smo prvi došli u ovaj prelijepi grad i širom smo otvorili vrata i drugim klubovima iz Republike Srpske - dodao je Umičević za koga treba istaći da je i on izdvojio značajna sopstvena novčana sredstva za ovaj daleki put.

On je dodao i sljedeće:

-Ovdje sam imao i razgovore da se sportska saradnja proširi i na ekonomskom planu. Postoji realna šansa da Tvornice obuće Bema izađe na rusko tržište što bi bila velika stvar. Tu mi je mnogo pomogao gospodin Ranko Tepavčević koji u Kazanju ima značajnu ulogu i njemu hvala što nam je bio na raspolaganju.

Prvu čovjek KKI Vrbas nezadovoljan je nekorektnim odnosom Predstavništva Republike Srpske u Moskvi.

-Tražili smo da nam obezbijede prevodioca, ali su zahtijevali da mu platimo dnevnice i ostale kompletne troškove boravka u Kazanju. Smatram da je to prilično nekorektno, jer oni troše narodni novac, pa i moj. Sa te strane sam potpuno razočarani i mislim da se tu nešto mora mijenjati - zaključio je Marinko Umičević.