XS
SM
MD
LG

Marko Šćekić novi trener košarkaša Borca

Marko Šćekić FOTO: ABA liga

Poslije ostavke Zorana Kašćelana koji je sjeo na klupu sarajevske Bosne uprava banjalučkog Borca je brzo reagovala i imenovala novog šefa stručnog štaba. To je Marko Šćekić (43), koji je do sada radio u stručnom štabu crveno-plavih, gdje je bio Kašćelanov pomoćnik. Biće to drugi put u Šćekićevoj karijeri da samostalno vodi Banjalučane.

Ovim putem želimo da informišemo javnost da je doskorašnji pomoćni trener prvotimaca Borca Marko Šćekić, po drugi put u karijeri preuzeo kormilo stručnog štaba 'crveno-plavog' tima. Šćekić je tri sezone vršio funkciju pomoćnog trenera, nakon čega mu je Uprava Kluba ukazala povjerenje da postane šef stručnog štaba za sezonu 2024/25. Marko je svima poznato lice koje je u svojoj igračkoj karijeri bio izuzetno uspješan, dok je prethodnih godina stasavao kao trener u prvom timu našeg Kluba. Želimo mu mnogo sreće u novom mandatu i da nastavimo još jače i bolje, zajedno za naš Borac!“, saopštio je banjalučki klub.

Nekadašnji srpski reprezentativac u igračkoj karijeri bio član Borca, a zatim je kao pomoćnik radio u Igokei, a kasnije i u Borcu. U sezoni 2019/20. samostalno je vodio "crveno-plave".