XS
SM
MD
LG

Bliži se 3x3 spektakl u Istočnom Sarajevu: Basket, druženje i humanost

I ove godine se očekuje odličan turnir/ Vasilije Marković

Osmi po redu turnir u basketu, a drugi u organizaciji Basket kluba "3x3 Istočno Sarajevo" biće održan u trećem vikendu juna, 15. i 16. na terenu u parku "Gavrilo Princip".

Jedan od organizatora turnira, Stefan Kojić, ističe da je 12 ekipa već prijavilo učešće, a očekuje se u sedmici pred turnir još prijava.

- Turnir će se održati na košarkaškom terenu u parku Gavrilo Princip, a ukoliko vremenski uslovi budu nepovoljni, turnir će se održati u dvorani na Trgu Srbija. Ove godine, turnir se nalazi na mapi 3x3 MaxBet lige i prvi je turnir u kalendaru ove lige koja broji 12 gradova. Trenutno imamo 12 prijavljenih ekipa za turnir, a u narednim danima očekujemo još prijava na turnir, rekao nam je Kojić, pa dodao:

- Osim takmičarskog dela, na turniru će biti i revijalni deo - utakmica veterana i humanitarno šutiranje za 3 poena u parovima. Prijava za takmičenje u šutiranju iznosi 10 KM, a sva prikupljena sredstva na turniru biće prosleđena organizaciji koja je pokrenula akciju "Za srećna lica srpske dece" - podršku srpskoj deci sa Kosova i Metohije koja će boraviti na području opštine Istočno Novo Sarajevo u periodu od 22. juna do 29. juna.

Osim basketa, kako to i predstojeći dani nalažu biće praćeno i Evropsko prvenstvo u fudbalu, te je organizovano gledanje utakmice Srbija - Engleska.

- U saradnji sa generalnim sponzorom turnira opštinom Istočno Novo Sarajevo, drugog dana turnira nakon velikog finala, biće organizovano zajedničko gledanje fudbalske utakmice između reprezentacija Srbije i Engleske. Veliko finale će početi u 20 časova, nakon čega sledi ceremonija dodele nagrada, a od 21 čas zajedničko gledanje utakmice. Veliku zahvalnost dugujemo svim sponzorima koji drugu godinu prepoznaju naše ambicije i napore da turnir učinimo što boljim, a bez čije podrške organizacija turnira ne bi bila moguća.

Kojić poziva sve sugrađane, ali i one koji to nisu, a vole basket, da dođu idućeg vikenda i uživaju u sjajnom takmičenju.

- Ostaje mi još da prenesem poruku našim sugrađanima, pozivam vas da svojim prisustvom uveličate turnir u uličnom basketu i da se po završetku istog družimo i zajedno gledamo otvaranje Evropskog prvenstva naše reprezentacije Srbije. Vidimo se na terenu! Sportski pozdrav.