XS
SM
MD
LG

Borbom do medalje

Još tri dana ostala su do odlaska vaterpolo reprezentacije Crne Gore na Svjetsko prvenstvo u Kazanju, gdje ih u ponedjeljak očekuje prvi duel na smotri najboljih selekcija svijeta. Na konferenciji za medije na vaterpolo terenu jezera Krupac, selektor Ranko Perović kazao je da je zadovoljan odrađenim poslom tokom pripremnog perioda, ne obećava medalje, već maksimalnu požrtvovanost u svakom duelu.

Na Svjetskom prvenstvu koje u Kazanju počinje 27. jula, Crna Gora će igrati u grupi sa Srbijom, Australijom i Japanom.
Naša reprezentacija biće oslabljena neigranjem Nikole Janovića, Antonija Petrovića i Saše Mišića. "U petak odlazimo na Svjetsko prvenstvo u Kazanj. Ne možemo da garantujemo medalju, ali ćemo učiniti sve da je osvojimo. Treba biti realan, ovo je veoma teška godina za nas, jer smo ostali bez tri standardna reprezentativca. Tu su sada neki novi igrači, koji su praktično debitanti, ali smo i dalje kvalitetna ekipa, što smo dokazali na turniru u Nišu, i možemo da se upustimo u borbu sa bilo kojom reprezentacijom. Na nama je da damo maksimum i na taj način dođemo do željenog rezultata, a to je medalja", rekao je selektor Perović.
"Odradili smo dobar posao tokom priprema, ekipa je odradila odličan posao, fizički smo spremni. Moramo još malo da proradimo na koncentraciji, da sve kockice složimo do kraja. Imamo još tri dana zajedničkih priprema u Herceg Novom prije puta, da uklonimo neke sitnice, i da sve zajedno podignemo na još viši nivo. Nadam se da ćemo se u pravom svijetlu prestaviti u Kazanju.Što se tiče samog turnira, uvijek je ta medalja cilj svima nama. Imamo visoke standarde, ali ove godine stvarno nijesmo u tu najužu grupukandidata za medalje. Ali, to ne znači da nećemo uraditi sve da je osvojimo", naglasio je selektor, koji je od strane novinara upitan kakve su šanse za plasman na Olimpijske igre naredne godine.
"Iz Evrope se za sada na OI plasirala samo Srbija kroz Svjetsku ligu.Ako bi Srbija osvojila zlato u Kazanju, onda bi drugoplasirana i trećeplasirana selekcija sa Svjetskog prvenstva obezbijedile vizu za Rio. Evropsko prvenstvo u Beogradu u januaru 2016. godine daje još jedno mjesto za OI, a biće i kvalifiakcioni turnir za odlazak u Rio. Nadam se da do toga neće doći već da ćemo ranije izboriti plasman na to veliko takmičenje. Sve u svemu imamo dosta prilika da se plasiramo u Rio", zaključio je Perović, prenosi sajt VPSCG. Jedan od najmladjih igrača u reprezentaciji, Uroš Čučković, kazao je da je zadovoljan dosadašnjim dijelom priprema za Svjetsko prvenstvo, posebno igrama na turniru u Nišu. "U Kazanj ide podmlađena ekipa, sa dosta novih igrača. Ipak, kvalitetno smo radili i pripremni period je prošao dobro. U Nišu smo pokazali da možemo da se nosimo sa najjačim ekipama. Uz pravi pristup u svakoj utakmici možemo do pobjede. Mislim da možemo da napravimo dobar rezultat u Kazanju", kazao je Čučković.
Direktor VPSCG, Petar Porobić, istakao je da će turnir u Kazanju biti težak i naporan.
"S obzirom na do sada potvrđen kvalitet javnost od nas očekuje da u Kazanju uđemo u borbu za medalju. Biće teško i naporno, iako nismo u najjačem sastavu, ambicije su nam velike i nastojaćemo da osvojimo medalju. Tim prije, što bismo osvajanjem medalje ostvarili direktan plasman na Olimpijske igre u Brazilu 2016. godine i ne bismo morali dodatno u kvalifikacije", rekao je Porobić.