XS
SM
MD
LG

Savić na Kalderonu

Crnogorskog reprezentativca Stefana Savića samo formalnosti dijele od potpisa za Atletiko Madrid. Po dolasku u španski glavni grad, kazao je da je presrećan što će ga trenirati Dijego Simeone, koji je, po njegovim riječima, najbojli trener na svijetu.

Savić je danas doputovao u Madrid, a nakon ljekarskih pregleda trebalo bi i zvanično da postane novi član "jorgandžija".

Mediji prenose da je Atletiko za našeg asa izdvojio 15 miliona eura, te da će u suprotnom pravcu poslati vezistu Marija Suareza. "Došao je kraj divne avanture sa Fiorentinom. Veoma mi je žao što napuštam Firencu i moje saigrače, s kojima sam se veoma dobro slagao posljednjih godina", kazao je Savić po dolasku u prijestonicu Španije. "Sada sam spreman za nove izazove s Atletikom, nadam se da će Fiorentina nastaviti da se bori za velike ciljeve. Hvala predsjedniku, sportskom direktoru Pradeu i svima u klubu. Ćao Firenca i fiorca Viola!", dodao je 24-godišnji defanzivac. Istakao je da je srećan što će sarađivati s Dijegom Simeoneom, koji je insistirao na njegovom dolasku. "Dijego Simeone je najbolji trener na svijetu i jedva čekam da razgovaram s njim i čujem iz prve ruke šta očekuje od mene", kazao je Mojkovčanin. On je prije Fiorentine nastupao za Mančester siti, Partizan, BSK iz Borče, a prve fudbalske korake načinio je u Brskovu iz Mojkovca. Savić u Atletiko stiže kao zamjena za Brazilca Mirandu, koji je ovog ljeta odlučio da pređe u milanski Inter. [su_youtube url="https://www.youtube.com/watch?v=2kQm32lxcp8" width="500" height="300"]"Stanković je dao nemerljiv doprinos košarci, kao igrač, trener i dugogodišnji funkcioner. Malo ko je imao uspeha u svim aspektima košarkaške igre, kao Bora Stanković"[/su_youtube]