XS
SM
MD
LG

3 : 0
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Gaja odveo do fudbalskog raja

16.10.2016 Slađan Jeremić

Pune četiri decenije igra se fudbal u Vranjaku, ali rijetko kada kvalitetno kao u tekućoj sezoni. Sve funkcioniše za čistu desetku, od predsjednika kluba Jerotije Jankovića, preko fudbalera i trenera Duška Gajića, do ekonoma, navijača.

Hladno nedjeljno popodne ličilo je na decembar, ali su prvotimci "narandžastih" zagrijali sve koji svoj Vranjak vole. Doduše, učinili su to u smiraju utakmice, prije mraka i posljednjeg zvižduka Dejana Radića. Arbitar se "zanio" kao da je na planetarnoj fudbalskoj smotri, u trenutku je zaboravio sve osim pravila fudbalske igre, pokazavši na najplastičniji način kako se napreduje i valjano radi.

Domaćin je imao posjed lopte i voljni momenat, driblinge i bijegove, sve što fudbal čini lijepom i zanimljivom igrom. Gosti su posjedovali strpljenje, vrebajući priliku iz prekida i brzih kontranapada, ali su zaboravili da su u modričko predgrađe došli sa krakom klupom.

Zahvaljujući Mladenu Žiliću, prvi period igre bio je bez pogodaka. A šutirali su Aleksandar Gajić, Dejan Vajkić, Mihael Jagodić, Igor Gerusi, Milan Trepić, Dejan Savić. Pljuštali su projektili sa svih strana. U Vranjaku nisu vjerovali da se jedan "rikošet" može odbiti i u njihovo polje. Tako je u 60. minutu Aleksandar Lukić opalio kao iz haubice sa 25 metara, pogodio je stativu, lopta se kretala spoljnim dijelom gol linije, ali šta je derbi bez uzbuđenja, uzdaha i pitanja: "Pa neće, valja?"
Kada se bližio mrak, a tama spuštala sa sobom izmaglicu i dosadnu sipeću kišu, gostujuća Naša krila u potpunosti su pokvasili svoje perje.

Naime, lucidni Mihajlo Jagodić je u 81. minutu našao prvu pukotinu ka mreži Žilića. Onda je najdominantnija figura utakmice Aleksandar Gajić prednost učinio kapitalnijom pet minute prije kraja, a minut kasnije raspoloženi Dejan Vajkić na svoj način potpisao ovu priču.

Tako je vranjački "trio" donio vikend mio u kome se produžava borba za liderstvo sa brodskim Poletom 1926. Vranjak ne samo da je nastavio interesovanje za drugoligaškim društvom, nego je prekinuo kratku minus seriju, a nekoliko prvotimaca ispoljili novu fudbalsku klasu. Vraćeno je poljuljano samopouzdanje, a 22-godišnji Aleksandar Gajić izasta u glavnu osovinu vranjačkog fudbalskog kolektiva.

Sa tribina je doživio skandiranje: "Gaja, Gaja". To se posebno pamti u zavičaju gdje je duša djetinje razigrana.

Pobijeđen je tim iz Kostajnice, nastavljena trka za šampionski tron, vraćena trijumfalna atmosfera, pojavili su se osmijesi slave i novih dometa.

Gaja je svoj tim odveo do fudbalskog raja...

VRANJAK - NAŠA KRILA 3:0 (0:0)

Strijelci: 1:0 Jagodić (81), 2:0 Gajić (86), 3:0 Vajkić (88).
Stadion: "Centar" u Vranjaku.
Gledalaca: 100.
Sudija: Dejan Radić (Modriča).
Žuti kartoni: Rakić, Lukić, Trepić (Vranjak), Nikolić, Kršić (Naša krila).

VRANJAK: Pisarević, Č. Stojanović, Gajić, Rakić, Gerusi (od 88. min. Todorović), Vajkić, Trepić, Mikelini (od 24. min. Gutić), Jagodić (od 89. min. Marković), S. Stojanović, Savić.

NAŠA KRILA: Žilić, Kovačević, Kršić, Nikolić, Mešić, Prodić, Lipić, I. Filipović, Paravac, D. Filipović, Lukić.

Igrač utakmice: Aleksandar Gajić (Vranjak).

 

Fudbal Fudbal Regionalna liga RS – Centar Vranjak Naša krila