XS
SM
MD
LG

2 : 4
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Krupa ofarbana u plavo

17.02.2018 Administrator DC

U 19. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine Željezničar je u ljepotici sezone pobijedio sastav Krupe rezultatom 4:2.   Željo je zaprijetio u petoj minut susreta. Nakon centaršuta Zakarića lopta se odbila do Vranješa koji je iz velike udaljenosti loše šutirao, a lopta je završila u rukama Fejzića.

Dvije minute kasnije Milanović je centrirao, a Fajić je glavom šutirao pored gola Kjosevskog. Gosti su poveli u devetoj minuti susreta. Zakarić je uposlio Stevanovića koji je centrirao u sredinu, a Ubiparip je sjajno glavom pogodio za vodstvo Plavih.

Na sljedeće uzbuđenje se čekalo do 22. minute susreta kada je Kjosevski dobro reagovao ispred Maksimovića i spasio goste.

U 26. minuti Željo je udvostručio prednost. Zec je dobro probio po lijevoj strani, centrirao u sredinu gdje je odbrana domaćih katastrofalno reagovala, te je lopta došla do Ubiparipa, koji je postigao drugi pogodak na utakmici.

Vranješ je u 33. minuti loše šutirao da bi dvije minute kasnije Krupa smanjila prednost Plavih.

Nakon kornera Galešića, lopta je došla do Milanovića koji je dobro šutirao, a Kjosevski je odbranio njegov udarac nakon čega se lopta odbila do Aleksića koji je smjestio iza leđa golmana Plavih.

Posljednje dvije šanse u prvom dijelu je imala Krupa i to preko Maksimovića u 37. minuti, te Fajića četiri minute kasnije, no nije bilo promjene rezultata, pa se na odmor otišlo sa vodstvom Željezničara 2:1.

Zec je u prvoj minuti nastavka imao sjajnu šansu, ali je pogodio stativu da bi u nastavku akcije lopta u ruku pogodila Vukotića, a sudija Živković je pokazao na bijelu tačku. Siguran realizator najstrožije kazne bio je Goran Zakarić, koji je postigao treći gol za goste.

U 53. minuti Živković je pokazao još jednom na bijelu tačku. Poslije centaršuta Maksimovića, Kjosevski je loše reagovao, a Fajić je dobro reagovao ispred Mehremića, koji ga je oborio i sudija Živković je dosudio još jedan jedanaesterac. Kjosevski je odbranio penal Marjanoviću, ali je Milanović natrčao na odbijenu loptu i postigao drugi gol za domaće.

Dvije minute kasnije dobra šansa za domaće, ali je Stevanović izblokirao Marjanovića.

U 71. minuti Mehremić je šutirao dobro iz velike udaljenosti, no Fejzić je odbranio njegov udarac. Željezničar je postigao četvrti gol u 76. minuti susreta i tako praktički potvrdio pobjedu. Sjajnu loptu iz zadnje linije iskoristio je Zakarić koji je matirao Fejzića i postigao četvrti gol za gostujući sastav.

Krupa-Željezničar 2:4 (1:2)

Stadion: Gradski stadion. Gledatelja: 500. Sudija: Živković Ilija (Orašje). Žuti kartoni: Aleksić (Krupa), Graovac (Željezničar). Strijelci: 0:1 Ubiparip (9), 0:2 Ubiparip (26), 1:2 Aleksić (35), 1:3 Zakarić (47p), 2:3 Milanović (54), 2:4 Zakarić (76).

Krupa: Fejzić, Galešić (77. Savić), Maksimović, Dujaković, Vukotić, Nikodijević, Mirosavljević, Aleksić, Milanović, Fajić, Marjanović (58. Dabić).

Željezničar: Kjosevski, Stevanović, Graovac, Bogičević, Mehremić, Hajdarević (89. Šabanadžović), Vranješ, Zakarić (83. Zajmović), Ramović (78. Zeba), Zec, Ubiparip.

 

FOTO: (Armin Herić, fkzeljeznicar.ba).

Fudbal Fudbal BH Telecom Premijer liga Krupa Željezničar
mario172 je ocenio igrača
mario172 je ocenio igrača
mario172 je ocenio igrača
mario172 je ocenio igrača
kenghi je ocenio igrača
kenghi je ocenio igrača