XS
SM
MD
LG

87 : 86
1/4
24 : 19
2/4
20 : 20
3/4
27 : 22
4/4
16 : 25
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
IzveŔtaj utakmice

Igokea pala u Zagrebu

11.02.2018 Đ. MaleÅ”ević

KoŔarkaŔi Igokee upisali su 13. poraz u ABA ligi. Aleksandrovčani su u neizvjesnoj zavrŔnici izgubili u Zagrebu od Cibone, rezultatom 87-86.

Cibona je dobro otvorila susret. Sjajno su domaći sutirali za tri poena (4/5 u prvom periodu) te su nakon deset minuta igre imali pet poena prednosti. Drugi period bio je pun oscilacija. I jedni i drugi su imali svoj momenata ali na poluvrijeme Cibona odlazi sa vodstvom 44-39.

U trećem periodu Cibona dodaje gas. Na krilima Karla Uljarevića, Cibona dolazi do velikih 18 poena prednosti. Nije se Igokea predala i do kraja trećeg perioda prilazi na -10. Igokea je pokuÅ”ala da dođe do preokreta ali je u početku Novačić Igokeine nalete odbijao trojkama. Međutim, u jednom trenutku je stalo i njega i Cibonu pa Igokea serijom 12-0 dolazi do prednosti. Imala je Igokea Å”est poena prednosti na minut do kraja ali je Dominik Artis upropastio tri akcije Igokee i Cibona dolazi do poravnanja. Na 13 sekundi do kraja, Cibona je imala napad. Bajić je odlučio da pravi faul a Ratkovica je promaÅ”io jedno bacanje. Imala je Igokea napad za pobjedu i dogovor je bio da Artis reÅ”ava. Međutim, dobra odbrana Cibone je to spriječila i pokuÅ”aj za pobjedu iz teÅ”ke situacije imao je Rajnhart. Nije uspio da pogodi i Cibona je slavila.

Cibonu je do pobjede predvodio Žorić sa 19 poena, dok je Rajnhart imao 17 poena i bio najbolji u Igokei. Treba napomenuti da je Igokea igrala bez Đorđa MiloÅ”evića i kapitena Vuka Radivojevića:

Foto: ABA liga

Lige Srbije Lige Srbije ABA liga Cibona Igokea
edisefer je podelio utakmicu
EnverBajrica je ocenio igrača
kenghi je ocenio igrača
kenghi je ocenio igrača
kenghi je ocenio igrača
kenghi je ocenio igrača