XS
SM
MD
LG

1 : 1
Poluvreme
0 : 0
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Remi Čelika i Tuzle

20.04.2019 Administrator DC

Čelik - Tuzla Siti 1:1.

ZENICA, 20. aprila (FENA) - Susret 27. kola BHT Premijer fudbalske lige Bosne i Hercegovine između zeničkog Čelika i Tuzla Sitija , kao i prethodna dva ovosezonska međusobna duela ova dva tima, okončan je identičnim rezultatom - 1:1 (0:0).

Prvi su ozbiljnije bili zaprijetili gosti, kada se nakon asistencije Miloša Stojčeva u 16. minuti Nermin Crnkić našao sam na oko osam metara ispred domaćeg golmana Bojana Pavlovića, koji je njegov šut skrenuo u korner.

Čelik je u 20. minuti ostao bez stopera Luke Miletića, koji se povrijedio pa je umjesto njega ušao Harun Vardo, koji je već u 26. minuti iz istog razloga napustio igru. Njega je zamijenio Almir Ćubara.

Dobru akciju u 43. minuti u gol nije uspio pretvoriti Haris Dilaver, koji je lukavo šutirao ali se lopta od stative odbila u golaut. Već minutu kasnije domaći su imali još jednu šansu, ali je šut Anela Dedića sa oko 15-ak metara završio pored gola pa se na odmor otišlo pri rezultatu 0:0.

Čelik je na početku drugog poluvremena poveo s 1:0, a strijelac je bio Ševko Okić koji je u 47. minuti šutirao i pogodio sa ivice 16-erca. Gosti su poravnali u 54. minuti, kada je bivši igrač Čelika i stoper Tuzlaka Jovo Kojić sa 20-ak meatra silovito raspalio i savladao Pavlovića za 1:1.

Pavlović je u 62. minuti odbranio šut iz blizine koji je bio uputio Crnkić. Nakon grubog prekršaja Vladimir Grahovca u 76. minuti, zbog čega je dobio žuti karton, domaći kapiten Anel Dedić dobio je zbog prigovora žuti karton.

Dedić je nastavio prigovarati pa je od sudije Matea Muse dobio i crveni karton, a Čelik je susret nastavio s 10 igrača. Zadnju su priliku imali gosti, ali je šut Edina Murge u sudijskom vremenu završio pored gola. Do kraja se rezultat nije mijenjao pa su obje ekipe osvojile po bod, a meč sa tribina Bilinog polja danas je pratilo oko 2.000 navijača.

Premijer liga BiH Premijer liga BiH BH Telecom Premijer liga Čelik Tuzla Siti
Petar24 je podelio utakmicu
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača