XS
SM
MD
LG

18.05.2019 18:00
Bosna Visoko
31 : 28
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
IzveŔtaj utakmice

Plus tri za revanÅ”

19.05.2019 Nenad Vasić

Sa tri gola viška na revanš: rukometaši Sloge, Doboj

Rukometaši Sloge su u jednoj dinamičnoj i borbenoj utakmici uspjeli da slave pobjedu protiv Bosne Centrotrans iz Visokog rezultatom 31:28. Bila je ovo prva utakmica četvrtfinala plej-ofa Premijer lige BiH.

 

U utakmicu su znatno bolje ušli gosti. U 3. minutu rezultat je glasio 2:2. A onda gosti prave seriju 4:0 i odlaze na 6:2 u 8. minutu. Dva minuta kasnije gosti imaju maksimalno vođstvo od pet golova prednosti 8:3. U tim trenucima na gol staje Miloš Knežević koji vezuje nekoliko odbrana čime je razdrmao ekipu. Serijom 3:0 domaći smanjuju na 9:7 u 17. minutu. Igrao se 19. minut gosti su imali vođstvo 12:8. Zatim slijedi nova serija Sloge od tri uzastopna gola čime dolaze na samo gol zaostatka 12:11. Ipak nisu imali snage i kada su bili u prilici da izjednače nisu uspjevali. Tako da gosti na odmor odlaze sa dva gola prednosti 15:13.

Na startu drugog dijela Sloga igra bolje. U 36. minutu nakon tri uzastopna gola prvi put nakon početnih 1:0 prelaze u vođstvo 17:16. Od tog trenutka slijedi igra gol za gol. Sloga je u nekoliko navrata imala priliku čak i za veće vođstvo da preuzme kontrolu utakmice. Međutim ili pogode okvir gola ili im se ispriječi golman gostiju Grčo. U tim momentima nisu realizovali dva sedmerca. U 48. minutu golovima Omanovića sa sedam metara, a zatim i Burićevim prvencem Bosna odlazi na plus dva 25:23. A onda svojim golovima Ćosić, Stanković i Perović donose Slogi preokret 26:25. Pet minuta prije kraja rezultat je bio neriješen 28:28. A onda u preostalih pet minuta gosti nisu postigli ni jedan gol, dok su domaći postigli tri za pobjedu 31:28. Već u srijedu na programu je revanš meč u Visokom gdje će Sloga braniti stečenu prednost.

Najzaslužniji za pobjedu Sloge bili su golman Miloš Knežević sa 12 odbrana, Haso Ćosić sa 9, te Vladimir Stanković, Nikola Perović i Vukašin Zekić sa po 5 postignutih golova. U redovima Bosne najefikasniji su bili Adnan Harmandić i Mirza Kapić sa po 6 golova.

Premijer liga BiH – Plej-of: Sa plus tri u Visoko

Sloga (D) – Bosna Centrotrans 31:28 (13:15)

DOBOJ – Dvorana: Srednjoškolskog centra. Gledalaca: 500. Sudije: Nedim Arnautović i Aleksandar Jović (oba iz Tuzle). Delegat: Marin Primorac (Ljubuški). Sedmerci: Sloga 4(2), Bosna Centrotrans 2(2). Isključenja: Sloga 4, Bosna Centrotrans 8 minuta.

SLOGA: Bogdanović, Ristović 4, Đurđević, Miloš Maksimović, Tulendić, Stanković 5(1), Perović 5, Lazić, Starčević, Ristić, Zekić 5, Karanović 3, Janković, Ćosić 9(1), Knežević (12 odbrana). Trener: Danko Panić.

BOSNA CENTROTRANS: Grčo (9 odbrana, 2 sedmerca), K. Čabaravdić, Burić 1, Kapić 6, Harmandić 6, Čolo 5, E. Sirćo (odbrana), Selimović, Toromanović 3, Imamagić 3, A. Čabaravdić, Omanović 3(2), H. Sirćo, A.Jamaković, Babić, E. Jamaković. Trener: Edhem Sirćo.

Igrač utakmice: Haso Ćosić (Sloga)

 

Premijer liga BiH Premijer liga BiH Premijer liga BiH - Plej of Sloga Bosna
Petar24 je podelio utakmicu
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača