XS
SM
MD
LG

3 : 1
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Vranješ srušio Velež (video)

29.09.2019 Jagoš Jagoš

Fudbaleri Borca rezultatom 3:1 su savladali ekipu Veleža u posljednjem susretu 11. kola Premijer lige BiH.

Borac je generalno odigrao dosta dobar meč i prvenstveno nastupom u drugom dijelu susreta ostvario je ovaj trijumf, kojim je ostao u igri za gornji dio tabele.

 

Velež je generalno bio bolji tim u prvom dijelu susreta, ali je primio gol već u 16. minuti susreta, kada je Stojan Vranješ oboren u kaznenom prostoru gostiju, te je sam realizovao najstrožu kaznu.

 

Nastavio je Velež sa nešto boljom igrom i u narednom periodu, a u finišu prvog dijela gosti su stigli do zasluženog poravnanja. Pogodio je Brandao nakon sjajne akcije svog tima.

Velež je ofanzivnije krenuo i u drugom dijelu susreta, bio je bolji tim sve do 57. minute kada Marko Jovanović poslije ubačaja iz kornera pogađa za 2:1.

Veležova igra u tom momentu se raspada, imali su gosti tek još jedan ozbiljan pokušaj ka golu Mladena Lučića, a Borac je stvorio nekoliko jako dobrih šansi i usto je postigao jako lijep gol.

Strijelac je ponovo bio Stojan Vranješ koji se maestralno namjestio na šut i potom zakucao loptu iza leđa Adnana Bobića za konačnih 3:1.

Do kraja susreta, Bobić je zaustavio udarac Vladana Danilovića, a Stojan Vranješ je promašio priliku da šutira i postigne pogodak za još uvjerljiviju pobjedu svog tima.

Borac sada ima 15 bodova i stigao je do šestog mjesta na tabeli, dok je Velež ponovo deseti na tabeli, sa 11 bodova.

Premijer liga BiH Premijer liga BiH Premijer BH Telecom liga Borac Velež
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača