XS
SM
MD
LG

25 : 26
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Novi poraz Jedinstva

28.11.2019 Administrator DC

TUZLA, 27. novembra (FENA) - U  utakmici 8. kola Premijer lige BiH za rukometašice,u Tuzli je  domaće Jedinstvo poraženo u susretu s ekipom Hadžići DG rezultatom 25:26 (11:10).

Domaće rukometašice bile su vrlo blizu osvajanja prvog boda u prvenstvu, mada su protiv sebe imale ekipu s evropskim nastupima u Čelendž kupu.

Odličnom odbranom u prvom poluvremenu Jedinstvo je u 12. minuti imalo prednost 7:4 pogotkom Samre Ibrahimović. Uspjele su ovaj dio susreta riješiti u svoju korist (11:10) i to je prvi put u prvenstvu da je mladi sastav Tuzlanki "dobio" jedno poluvrijeme.

U nastavku su se razigrale gošće, koje su u 40. minuti imale najveću prednost – 12:18 (pogodak Maje Knezović), ali se domaće nisu predavale, nego su serijom pogodaka u 48. minuti preokrenule rezultat u svoju korist (21:20) i od tada se igralo gol za gol.

Kod rezultata 25:26 igračice trenera Danijela Sabljića imale su loptu i priliku za izjednačenje, ali nisu uspjele. Iako su poražene, ispraćene su aplauzom publike, ali i iskusne protivničke ekipe.

Za Jedinstvo su najviše golova postigle Ajna Mačak 6, Damljana Bošnjak 5, te Jasmina Osmanović i Renata Petrović po 4.

Maja Knezović je sa 11 golova bila najefikasnija u pobjedničkom sastavu, a u strijelce su se upisale još samo tri igračice – Lana Lončar je postigla 8, Edina Demić 4, a Ajla Čajić 3 gola.  

Poslije ovog kola ekipa Hadžića nalazi se na 5. mjestu sa 18 bodova, dok je Jedinstvo posljednje bez bodova.

 

Premijer liga BiH Premijer liga BiH Premijer liga BiH Jedinstvo (T) Hadžići
Petar24 je podelio utakmicu
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača