XS
SM
MD
LG

0 : 4
Poluvreme
0 : 2
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
IzveŔtaj utakmice

Radnik slavio u Banja Luci

05.10.2020 D. Vuksanović

Sjajan Radnik

Bio je to derbi sedmog kola Premijer ženske lige Bosne i Hercegovine, ali samo na papiru. Radnik je nakon poraza od Lokomotive ovog puta na gostovanju u Banja Luci nanio joÅ” jedan poraz u prvenstvu domaćoj ekipi i doÅ”aoĀ do važne pobjede.

Plavo-bijele su sigurnom igrom na pomoćnom terenuĀ Banja Luke stigleĀ do četvrtog trijumfa ove sezone, ali i drugog gostujućeg i isto tako Å”estog protiv Banjalučanki u Premijer ženskoj ligi Bosne i Hercegovine.

Utakmica je igrana po izuzetno teÅ”kom vremenu i velikoj vrućini u popodnevnim časovima. Počela je idealno za goste. Minuta je bila osamnaesta kada je KrajÅ”umović uÅ”la u kazneni prostor, a neoprezno je zaustavila Ćebedžija, pa je Merima Čelik bez mnogo razmiÅ”ljanja pokazala na bijelu tačku. Siguran realizator kaznenog udarca bila je NjeguÅ”, pa je Radnik poveo sa 0:1. Dva minuta kasnije Bijeljinski tim je udvostrčio prednost. Stokanović je lijepo proigrala KrajÅ”umović, a napadačica Radnika svojom munjevitom brzinom bježi zadnjoj liniji Banja Luke i postiže pogodak za 0:2. Banjalučanke su takođe imale nekoliko pokuÅ”aja da ugroze Marčetu, ali niti jedna nije bila prava. Do kraja prvog dijela igre nije bilo promjene rezulatata, pa je Radnik imao lijepu prednost pred ulazak u posljednjih 45. minuta meča.

Kako su otvorili utakmicu, tako su nastavili i u drugom poluvremenu. Bolje rečeno potpuno ista slika. Radnik je kontrolisao igru, dok su Banjalučanke bile nemoćne da naprave bilo Å”ta na ovom duelu. Igrala se 53. minuta, kada je NjeguÅ” u kaznenom prostoru nakon gužve pogodila stativu, međutim lopta se odbila do bivÅ”e igračice Banja Luke, Anđele Mitrović, koja ubacuje loptu u mrežu za 0:3. Radnik je pet minuta kasnije mogao doći do novog pogotka, ali KrajÅ”umović je Å”utirala pored gola. U 70. minuti svoj drugi pogodak na meču postigla je NjeguÅ” volej udarcem nakon asistencije KrajÅ”umović za konačan rezultat ove utakmice.

Jelena Milović i Anja Stević

Jelena Milović, trenerica Radnika iz Bijeljine ističe da je prezadovoljna kako igrom, tako i rezultatom.

- Kao Å”to smo najavili u Banja Luku smo otiÅ”li sa puno optimizma i sa jakom voljom za pozitivnim rezultatom. Bilo nam je potrebno da se vratimo poslije poraza od Lokomotive iz Brčkog i time vratimo pozitivnu energiju u tim. Sa moje tačke glediÅ”ta odigrali smo jako disciplinovano, te su djevojke odradile sve ono Å”to smo se dogovorile, Å”to i sam rezultat govori. Nadam se da ćemo nastaviti sa dobrom igrom i time konkurisati za gornji dio tabele.

ŽFK Banja Luka - ŽFK Radnik Bijeljina 0:4 (0:2).
Stadion: Pomoćni teren Banja Luke.
Gledalaca: 0.
Glavni sudija: Merima Čelik (Sarajevo).
Pomoćnici: Almasa Hodžić (Breza), Nejra Halać (Zenica).
Žuti karton: Banja Luka (Srdić).

Banja Luka: Gvozderac, Barać, Milinković, Savić (od 46. Crnjak), Jandrić (od 83. Đukanović), Filipović, Lolić, Srdić, Marjanović, Ćebedžija (od 46. Selimović), Cvijić.

Trener: SaÅ”a Kujundžić.

Radnik: Marčeta, Lukić, Mitrović, KrajÅ”umović, Å akotić, Marković, NjeguÅ”, Stokanović, Stević, Stevanović (od 84. M. Jović), Stojanović (od 71. Ždero).

Trener: Jelena Milović.

Igračica utakmice: Vesna NjeguŔ (Radnik Bijeljina).

Radnik upisao novi trijumf

Ženski fudbal Ženski fudbal Premijer liga BiH Banja Luka Radnik Bumerang