XS
SM
MD
LG

0 : 0
Poluvreme
0 : 0
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
IzveŔtaj utakmice

Fortuna iznenadila Eminu

13.10.2020 D. Vuksanović

Fortuna osvojila važan bod

Želja za bodovima između fudbalerkama Fortune i Emine donijela je posebnu radost domaćem timu, jer nerijeÅ”en rezultat i nažalost onaj, ne baÅ” popularan, imao je sigurno previÅ”e zadovoljstva za tim iz Živinica.

Početak, prema očekivanjima. Oprezan i bez puno prilika. Poslije početnog ispitivanja snaga prvu Å”ansu imala je Hrelja u 17. minutu iz slobodnog udarca, ali njen udarac otiÅ”ao je preko gola. Da novinarska bilježnica ne ostane prazna, zabilježili smo i pokuÅ”aj Gačanice u 20. minutu, no njen Å”ut blokirala je Hamzić.

Deset minuta poslije, prvu Å”ansu na meču imala je i Fortuna, kada je sa 25 metara iz slobodnjaka pokuÅ”ala Noćajević, međutim Å”ut ide pored desne stative. Najbolju priliku do kraja prvog dijela igre imala je Emina, kada je Gačanica iz slobodnog udarca pogodila prečku, a manje viÅ”e, to je bilo sve Å”to su uspjele jedna i druga ekipa uraditi u toku prvog poluvremena.

Å esti minut nastavka donio je prvu Å”ansu za Eminu, kada je pokuÅ”ala Čule, ali njen Å”ut je blokirala Handžić. Prva prilika za Fortunu u nastavku meča bila je u 67. minuti, preko Handžić, no sigurna je bila Faković. Osam minuta kasnije, Gačanica je nakon pasa Kreće pogodila stativu, pa je rezultat ostao nepromjenjen. Do kraja nije bilo nekih većih prilika, pa je rezultat ostao isti.

Tim iz Živinica izdržao nalete Emine

ŽFK Fortuna Živinice - ŽNK Emina Mostar 0:0.
Stadion: Gradski u Živinicama.
Gledalaca: 0.
Glavni sudija: Medina Å ut (Zenica).
Pomoćnici: Ilma Durmo (Zenica), Arnel Novalić (Doboj).
Žuti kartoni: Fortuna (Durić, Selimović), Emina (Gačanica).
Crveni karton: Selima Durić u 82. minuti (Fortuna Živinice).

Fortuna: Trako, Handžić, Hamzić, OÅ”traković, Selimović, S. Hodžić (od 56. Žunić), V. Hodžić, Pejić, Durić, Noćajević, Hasić.

Trener: Nermin Karić.

Emina: Faković, Šimić, Čule, A. Isaković, Gačanica, Piskić, Hrelja, Čondra (od 46. Ćurović), A. Isaković, Bjelica.

Trener: Zijo Tojaga.

Igračica utakmice: Selma Hasić (Fortuna Živinice).

Tvrda utakmica

Ženski fudbal Ženski fudbal Premijer liga BiH Fortuna Emina