XS
SM
MD
LG

32 : 31
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Borac pao u Gračanici

03.12.2020 Administrator DC

RK Borac/ Fejsbuk RK Gračanica

 

Sinoć je  u Gračanici, banjalučki Borac pretrpio  prvi poraz u ovogodišnjem prvenstvu, RK”Gračanica”-RK”Borac” Banjaluka 32-31 (17-10).

Moramo reći potpuno zasluženo jer su domaći vodili 59 minuta, a ako se zna kroz šta su prošli  i da su posljednjih dana u klubu najmanje pričali o rukometu uspjeh je još i veći.

Prvo poluvrijeme domaći suodigrali su skoro pa bez greške.

Odlična odbrana, munjevite kontre, smišljene akcije, karakteristika je igre Gračanice  u prvih 30 minuta.

Nakon otvaranja susreta i izjednačene igre, serijom 4-0, veću devetoj  imaju  prednost 8-3.

Do kraja poluvremena na svaki gol Borca uzvraćali su istom mjerom ili su vezali po dva gola. Banjalučani su napravili samo jednu mini seriju 0-2 u finišu prvog dijela koji je završen rezultatom 17-10.

U drugom poluvremenu potpuno drugačija slika na terenu. Igrači Borca, izašli su odlučni da utakmicu dobiju. Samo otvaranje ovog dijela utakmice bilo je izjednačeno, ali nakon serije plavo - crvenih 0-3, Borac je spustio prednost domaćina  na 20-16, a igrala se tek 36. minuta. Domaći su igrali blago i nisu bili dovoljno agresivni u odbrani.

Zatim slijedi dio susreta kojeg karakteriše igra gol za gol, poslije čega Borac pravi seriju 1-4 i u 50. Minuti imaju samo gol zaostatka 25-24.

Prije ovih dešavanja u 40’ povrijedio se stub  odbrane Gračanice  Nikola Perović koji do kraja utakmice nije bio u stanju nastaviti susret.

 

U ovom periodu igre fenomenalni golman Bosić u prvom poluvremenu, potpuno je stao, a sa druge strane izvanredno je branio Slađan Subotić.

Domaći se ipak ne predaju, pa sa dva vezana gola ponovo prave razliku od +3, koju održavaju do 53’ i rezultata 29-26. Borac je tada zaigrao još jaču odbranu, primora protivnika na niz tehničkih grešaka i brzim, osmišljenim napadima rešetao njegovu mrežu, pa je nakon serije 0-4, prvi puta poveo 29-30, a igrala se 57’.

Kad su svi pomislili da je otpor domaćina  slomljen i da bodovi idu lideru u Banjaluku, igrači Gračanice  izvukli su zadnje atome snage i do kraja požrtvovanom odbranom i sigurnim napadima preokrenuli rezultat na 32-31.

Posljednji  napad izveli smo u 60.minutu, a nakon solo prodora poentirao je Boris Bosić. Nakon toga, Borac je imao 30 sekundi  i napad za remi, ali ga nije iskoristio.

Premijer liga BiH Premijer liga BiH Premijer liga BiH Gračanica Borac M:TEL
Trako45 je podelio utakmicu
Amelpehlic je ocenio igrača
Amelpehlic je ocenio igrača
Amelpehlic je ocenio igrača
Efendija je ocenio igrača
Efendija je ocenio igrača
Efendija je ocenio igrača
Efendija je ocenio igrača