XS
SM
MD
LG

03.05.2021 15:00
Tuzla City Simin Han-Tuzla
1 : 1
Poluvreme
0 : 1
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Tekstualni prenos utakmice
Gol
Kenan Horić je poravnao na 1:1.
62.'
Gol
Strelac je bio Goran Brkić.
10.'
Postava
Hadžić Adnan Milović Đoko Horić Kenan Osmanović Adnan Čurjurić Ivan Isić Tarik PeriÅ”ić Marko Gavrić NebojÅ”a Hadžanović Adis Handžić Faris Å iÅ”ić Aladin. Na klupi: Kačavenda Luka Ojdanić Branko Bajraktarević Semir Karić Mahir Mahmutović Ermin Crepaidi Da Cruz Nathan Imamović Armin Lekanić Nemanja Dujmović Ivan
Postava
Fejzić Nevres Brkić Goran KarjaÅ”ević Huso Džafić Adnan MiÅ”ić Petar Mehidić Damir Doffo Agustin Lučić Luka Ubiparip Vojo Morris Darick Kobie Đerić Boban. Na klupi: Brajlović Bakir Duraković Elvir Ramić Mirsad Džaferović Haris Badji Badara Hasanović Mirsad Maksimović Dejan MeÅ”inović Belmin
IzveŔtaj utakmice

Bod Olimpiku, bod Tuzli

03.05.2021 Administrator DC

Fudbaleri Olimpika i Tuzla Sitija podijelili su po bod u utakmici 28. kola Premijer lige BiH odigravši na stadionu "Asim Ferhatović - Hase" 1:1.

Iako je Olimpik imao nešto veći posjed lopte na startu utakmice, Tuzla Siti prva prijeti. Goran Brkić je probao, Kenan Horić je promašio loptu i to umalo da prevari golmana Hadžića, ali je ipak uspio da odbije loptu. U devetoj minuti gosti dolaze do vodstva. Adnan Džafić je bio u prodoru, ali ga ruši Nebojša Gavrić u kaznenom prostoru i sudija Ermin Sivac pokazuje na penal kojeg  u gol pretvara Goran Brkić za vodstvo Tuzlaka.

 

 Dobru šansu Tuzla Siti ima i u 21. minutu. Sjevnula je kontra, Goran Brkić je krenuo da odigra povratnu loptu za Voju Ubiparipa, ali u posljednji trenutak Kenan Horić stiže da izbije tu loptu i spriječi najgore po svoju ekipu. Nakon te prilike kreće polako da se budi i Olimpik i počinje da stvara šanse. Prvi šut u okvir gola imao je u 22. minutu Faris Handžić. Išlo je to pravo u golmana Fejzića. Sedam minuta kasnije u šansi je i Kenan Horić nakon kornera, lopta odlazi pored gola.

Imao je Olimpik nekoliko prilika da poslije prekida Ivana Čurjurića ugrozi gol Tuzlaka, ali je odbrana Tuzla Sitija djelovala dosta dobro na tim prekidima i otklanjala je opasnost na vrijeme.  Posljednju šansu u prvom poluvremenu ima Olimpik preko Adnana Osmanovića. Nakon igranja rukom Gorana Brkića, Osmanović je pokušao iz slobodnog udarca, lopta odlazi nešto iznad prečke.

Drugo poluvrijeme šutem u prvim sekundama otvara Džafić, lopta odlazi pored gola. Odmah uzvraća Ivan Čurjurić nezgodnim šutem, lopta pogađa stativu Fejzićevog gola. Djelovao je Olimpik bolje na terenu u drugom poluvremenu, pa su se i nagradili izjednačenjem u 62. minutu meča. Golu je prethodila odlična kontra koju je povukao Marko Perišić, dodao je do Farisa Handžića, čiji pokušaj da odigra povratnu za Osmanovića blokira odbrana gostiju i šalje loptu u korner. Bio je to četvrti korner za Vukove, izveo ga je Ivan Čurjurić, a fenomenalno se snašao Kenan Horić u kaznenom prostoru i pogodio je za 1:1. 

Šansu da potpuno preokrene rezultat imao je samo dvije minute kasnije Aladin Šišić, lopta odlazi pored gola. Dugo je Olimpik držao Tuzlake daleko od svog gola, ne dozvoljavajući im da zaprijete, a onda u 72. minuti dobar pokušaj Petra Mišića, Fejzić je opet na mjestu. Golman Olimpika je izašao kao pobjednik i u duelu protiv Badjija Badare. Igrala se 79. minuta kada je rezervista Tuzlaka gađao kontra ugao, ali je Fejzić paradom izbacio loptu u korner.

Do kraja utakmice nije bilo previše uzbuđenja, pa je ostalo Olimpik - Tuzla City 1:1. Sa ovim bodom Olimpik ostaje 10. sa 24 boda, tri manje imaju od Mladosti, te dva više od Krupe koja je u opasnoj zoni. Sa druge strane, Tuzla City dolazi do 45. boda, imaju tri manje od petoplasiranog Širokog Brijega, četiri manje od  četvrtoplasiranog Zrinjskog.

Olimpik - Tuzla Siti 1:1 (Horić 62/ Brkić 9p)

Premijer liga BiH Premijer liga BiH m:tel Premijer liga BiH Olimpik Tuzla City