XS
SM
MD
LG

2 : 0
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Tekstualni prenos utakmice
Postava
Bogdanović, Zvonić, Zeljković, Ćosić, Ovčina, Georgijević, Brandao, Fereira, Vehabović, Češmendijev, Radovac.
Postava
Kukić, Devedžić, A. Beganović, Dž. Beganović, Kurtalić, Maksimović, Osmić, Mišković, Ilić, Balić, Leko.
Izveštaj utakmice

Velež čvrsto gazi

23.05.2021 Administrator DC

 Velež i Sloboda sastali su se u 32. kolu Premijer lige BiH, a pobjedu je slavila ekipa Veleža rezultatom 2:0.

Utakmicu je obilježila dominacija Rođenih, ali i nevjerovatna golmanska partija čuvara mreže tuzlanskog tima Luke Kukića koji je na muke stavljao napadče Veleža.

Rođeni su bolje otvorili meč i zaprijetili na samom početku preko Georgijevića, ali njegov udarac je odbranio Kukić. Samo nekoliko minuta kasnije Velež je dobio priliku da iz penala dođe do vodstva, a odgovornost je preuzeo Georgijević, no Kukić je još jednom izašao kao pobjednik i odbranio njegov udarac. 

 

I nastavak prvog poluvremena donosi dominaciju Veleža, a odlične prilike propuštaju prvo Brandao, koji šutira sa sa desetak metara udaljenosti, ali Kukić brani, a potom i Vehabović koji ne pogađa mrežu Slobode. 

Konačno je u 21. minuti zaprijetio i tuzlanski tim, no Beganović šutira pravo u golmana domaćih. 

Nakon toga novi val velikih šansi pred golom Slobode, u prilikama su bili Dario, Zvonić, potom i Brandao, no sjajni Kukić je i dalje odolijevao pokušajima fudbalera Veleža. 

U drugom poluvremenu Sloboda igra nešto agilnije, ali samo u početnih nekoliko minuta, nakon čega Velež ponovo preuzima inicijativu. Rođeni su dominirali igrom, kontrolisali tok utakmice, ali nisu stvarali toliko dobrih prilika kao u prvom poluvremenu. Ipak, mreža se naposljetku uspjela zatresti i to u 74. minuti susreta. 

Ćosić je šutirao, Kukić uspio odbraniti njegov udarac, a onda je odbijenu loptu u mrežu poslao Zvonić za 1:0 i veliko slavlje Rođenih. 

Velež se nakon postignutog gola još više razigrao, a u finišu utakmice uspio i udvostručiti prednost nakon odličnog kontranapada i pogotka koji postiže Seid Behram za konačnu pobjedu mostarskog tima. 

Premijer liga BiH Premijer liga BiH m:tel Premijer liga BiH Velež Sloboda
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača