XS
SM
MD
LG

3 : 1
Poluvreme
1 : 0
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Igrači i ocene Novo!
  • Klikom na ikonicu sa zvedicom otvara se prozor gde mođete oceniti igrača
  • Igrače možete oceniti samo ako je utakmica odigrana u prethodnih 7 dana
  • Ako igrač kojeg želite oceniti nije na listi a igra u klubu možete ga prijaviti na strani kluba
Izveštaj utakmice

Bilbija puca rafalno

27.11.2021 Administrator DC

Fudbaleri Zrinjskog danas su u sklopu 18. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na svom terenu slavadali Posušje rezultatom 3:1.

Prvi pokušaj fudbalera domaće ekipe zabilježen je u 7. minuti. Jukić je iz slobodnog udarca poslao loptu preko protivničkog gola. Deset minuta kasnije, Zlomislić je pogodio prečku nakon jedne nesigurne intervencije golmana Posušja. 

Sve do vodećeg gola Zrinjskog, kada se u 25. minuti u listu strijelaca upisao Nemanja Bilbija, domaći su prijetili. Nakon što je Jukić ubacio loptu u protivnički šesnaesterac, napadač Plemića je uspio da zatrese mrežu Baćaka.

Posušje je tek u 27. minuti po prvi put na utakmici zaprijetilo golu Zrinjskog, ali je Čondrić odbranio udarac Leka. Igrala se 41. minuta kada se Lauš našao u prilici, ali je on šutirao direktno u Čondrića, i to je ujedno bila i posljednja prilika u prvom poluvremenu utakmice Pod Bijelim brijegom.

Zrinjski je u drugom poluvremenu nastavio sa napadima, a inicijativa Plemića se isplatila u 47. minuti. Nakon sjajne akcije fudbalera Zrinjskog, Juranović je pogodio mrežu Baćaka i to na asistenciju Zlomislića. Poslije drugog gola Zrinjskog, uslijedio je ekspresan povratak Posušja, a u listu strijelaca se u 49. minuti upisao Lauš.

Nakon trećeg gola na današnjoj utakmici, uzbuđenja nije bilo sve sve do 60. minute. U prodoru je bio Jukić, ali nije uspio da ugrozi gol Posušja. 

U 77. minuti dosuđen je penal za Zrinjski nakon što je Horić srušio Juranovića, a svoj drugi pogodak na današnjoj utakmici postigao je Bilbija i tako postavio konačan rezultat ove utakmice od 3:1.

Do kraja utakmice više nije bilo golova i prilika, pa je tako Zrinjski uspio da sigurno održi vodstvo od dva gola razlike i stigne do nove pobjede u Premijer ligi BiH. 

Podsjetimo, ovom pobjedom je Zrinjski ostao lider na tabeli i trenutno na svom kontu ima 45 bodova, dok je Posušje završilo na pretposljednjem mjestu ligaške tabele sa 15 bodova.

Premijer liga BiH Premijer liga BiH m:tel Premijer liga BiH Zrinjski Posušje
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača