XS
SM
MD
LG

Tekstilac pobijedio za zelenim stolom, ali djeca kluba polako 'dižu sidro' ...

Iako je takmičarski ispao iz Prve lige Republike Srpske, Fudbalski klub „Tekstilac“ iz Dervente za 'zelenim stolom' je pobijedio i u sezoni 2019/20. igraće u najvišem fudbalskom takimčenju Srpske.

Mnogo je bilo rasprave na sjedicni Izvršnog odbora FS RS koja je održana u srijedu i o tome je naš portal već pisao, ali vratimo se popularnim 'krojačima' sa Ukrine.

Ono što je najveći problem, jeste što polako ali sigurno iz kluba odlaze djeca kluba, momci koji su stasavali u klubu na rijeci Ukrini i koji su bili dio uspješnog Tekstilca prethodnih godina.

Prvi je 'sidro digao' Zlatko Duspara brzonogi krilni napadač, koji je prošao sve kategorije ovog kluba, a od srijede je novi igrač Alfa Modriče. Pored popularnog Zlaje kako ga je derventska publika zvala, u Modriču se preslio i Ozren Perić koji je u ljeto 2017. stigao u Derventu. Uspješno je nosio dres ovog kluba, pronašao i zaposlenje i još mnogo toga, ali otišao je. Sve više se pominje i odlazak iskunsnog Drgana Jolovića koji je stigao u Derventu 2013. godine, a kao opcija spominje se njegova Modirča. To nije sve.

Kako piše Glas Srpske Igor Susaković je već napustio Tekstilca, momak koji je sada već davne 2013. stigao u Derventu, sa velikim uspjehom branio boje derventskog kluba, takođe pronašao zaposlenje, djevojku, odlučio se za korak van granica BiH.

Nažalost, to možda nije sve. Sve više se pominje i štoper, povremeni vezni, Siniša Simić. Momak koji je kao i Duspara prošao sve selekcije 'krojača', meta je prnjavorskog Ljubića, a na stolu je imao i ponudu dobojske Sloge. Ipak, još ostaje solucija za dogovor za Dervenćanima, nakon čega će se odlučiti za naredni korak.

Na pragu odlazka iz Dervente je i Dejan Ćorić, naravno dijete kluba. Navodno postoji ponude iz Ljubića za njega, a sve više se spominje i odlazak radilice Tekstilca, igrača koji je sa ovim klubom došao do vrhunca, Vladanka Komlenovića. Popularni Komi nije dijete kluba, ali se s pravom može reći da je on Dervenćanin jednim dijelom, što govori i to da je 2018. godine izabran za sportistu godine Dervente. Među 'krojače' stigao je 2014. godine i bio dio uspješnog Tekstilca koji je podignut iz pepela, te postao prvoligaš.

Iz provjerenih izvora saznajemo, da sudbina donedavnih juniora Dražena Vukadinovića i brata Davora, takođe nije poznata, a na pragu pronalska nove sredine je i visoki štoper Benjamin Vugdalić.

Kada je riječ o sudbini braće Milana i Suzana Brkovića igrača iz Dervente, tu se još ne zna stanje.

Pored svih ovih odlazaka i potencijalnih odlazaka, klub su već napustili igrači sa strane koji su zimus stigli u Derventu, Miloš Đorđević , Dragiša Stanić i Marko Despotović, dok je nepoznanica status Siniše Radoje i Milenka Malovića, takođe pojačanja iz prethodne zime.

Tekstilac bi pripreme trebao započeti u ponedjeljak 8. jula, nakon čega će se sigurno znati ko će od igrača braniti prvoligaški status naredne sezone, te da li će doći do promjena u stručnom štabu.

Ono što nam je potvrdio jedan od članova Skupštine kluba, jeste da traže da se održi sjednica na kojoj bi bio predstavljen rad Uprave koja je zimus zasjela na kormilo Tekstilca, ali još nema informacije da li će ista biti održana i kada.

Podsjećamo da je Tesktilac u januaru ove godine dobio novu Upravu okupljenu oko privrednika Duška Reljća, dok je za predsjednika izabran Predrag Drinić.


Tekstilac 0 : 0 Drina
Alfa Modriča 3 : 0 Sutjeska
Slavija 4 : 0 Sloboda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Alfa Modriča 32 10 12 10 42
2 Slavija 32 11 9 12 42
3 Tekstilac 32 9 12 11 39
4 Drina 32 9 10 13 37
5 Sutjeska 32 9 7 16 34
6 Sloboda 32 4 7 21 19