XS
SM
MD
LG

Sofija najbolja u Republici Srpskoj

Dragan Škrba uručuje našu nagradu Sofiji Krajšumović

Žiri za manifestaciju "Dan fudbala RS" koji organizuju Fudbalski savez Republike Srpske odabrala je dobitnika priznanja za 2019. godinu koji su proglašeni danas na svečanosti u Banjaluci.

Najbolja fudbalerka za 2019. godinu u Republici Srpskoj, a odlukom redakcije našeg portala je Sofija Krajšumović, igračica ekipe Radnika iz Bijeljine i reprezentativka ženske reprezentacije Bosne i Hercegovine. Nagradu joj je uručio nekadašnji golman Željezničara Dragan Škrba.  Sedamnaestogodišnja Krajšumović je član Radnika od 2016. godine, a igrala je za kadetsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine, dok sada trenutno nastupa i za juniorsku i seniorsku reprezentaciju. 

Trenutno u prvom dijelu sezone Premijer ženske lige Bosne i Hercegovine je ćetvrta najbolja golgeterka, a ukupno je postigla 15 pogodaka. 

Kako mnogi kažu, gene je pokupila od svoga oca Dragiše, koji je bio vrhunski fudbaler i sportista. Sofija sa svojih već sada 17. godina radi velike stvari i važi za jednu od najboljih mladih fudbalerki, ne samo u Bosni i Hercegovini, nego čak i u regionu, a pred njom je sigurno jedna velika i blistava karijera.

Sofija nije željela da sakrije emocije i radosti nakon dobijene nagrade.

- Ova nagrada mi zasigurno mnogo znači, jer nije mala stvar biti najbolja fudbalerka u Republici Srpskoj. Hvala portalu www.sportdc.net. Polaskana sam, ovo mi je bilo novo iskustvo, upoznala sam dosta značajnih klubi za naš fudbal, ali idem dalje praviti još bolje rezultate jer se od ovoga ne živi. Želim da se zahvalim svom treneru, selektoru, selektorici što imaju povjerenja u mene i naravno svojim saigračicama kako u klubu, tako i u reprezentaciji. Iskreno, nadala sam se nagradi jer smatram da sam postigla dosta u prošloj godini, međutim nisam bila time opterećena i nije mi to bio glavni cilj, istakla je Krajšumović.

Sofija najbolja u RS


Radnik Bumerang : Drina
Alfa Modriča : Emina
Lokomotiva : SFK 2000
Iskra : Široki Brijeg
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 11 11 0 0 33
2 Emina 11 7 1 3 22
3 Lokomotiva 11 7 1 3 22
4 Iskra 11 6 2 3 20
5 Radnik Bumerang 11 5 0 6 15
6 Alfa Modriča 11 1 3 7 6
7 Široki Brijeg 11 1 2 8 5
8 Drina 11 1 1 9 4